Tablă interactivă, videoproiector și laptopuri pentru elevii Școlii „George Tutoveanu” Bârlad

Recent, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad a intrat în posesia premiului în valoare de 3.000 de euro, oferit de organizația caritabilă Narada în urma concursului organizat în luna mai, la care a putut participa orice unitate școlară din țară ce a adăugat o alertă pe portalul HartaEdu.ro (https://hartaedu.ro) pentru a solicita sprijin din partea cât mai multor susținători. Școala ceruse o tablă interactivă și 20 de laptopuri necesare pentru dotarea laboratorului de Informatică.

Zilele trecute, conducerea Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad a anunțat că unitatea școlară a intrat în posesia dotărilor primite ca premiul III, în valoare de 3.000 de euro, pus la bătaie de organizația caritabilă Narada la concursul organizat în primăvară (2-16 mai). Este vorba despre un concurs la care a putut participa orice unitate școlară din țară prin adăugarea unei alerte pe portalul HartaEdu.ro (https://hartaedu.ro) pentru a solicita sprijin din partea cât mai multor susținători. Școlile care au strâns cei mai mulți susținători urmau să primească finanțare pentru alerta de pe hartă în valoare de 10.000, 5.000, 3.000, respectiv 1.000 de euro.

Școala „George Tutoveanu” Bârlad s-a numărat printre cele 20 de unități școlare câștigătoare anunțate pe 17 mai. Aceasta ceruse sprijinul susținătorilor pentru a putea achiziționa o tablă interactivă și 20 de laptopuri necesare pentru dotarea laboratorului de Informatică și a primit votul a 2.205 persoane.

„Mulțumim, Narada! Mulțumim elevilor, părinților, profesorilor care au votat pentru școală! Concursul «Harta Edu – Fii eroul unei școli!», organizat de Narada, a adus în școala noastră, cu ajutorul a sute de oameni care au votat pentru a rezolva alerta școlii, o fărâmă de normalitate: o tablă interactivă de ultima generație, cu un soft integrat pentru diferite discipline de studiu, un videoproiector și două laptopuri, «minuni» ce ar trebui să existe în fiecare clasă, dar ne bucurăm că îmbogățesc dotarea laboratorului de Informatică și sprijină în învățare toate clasele ce desfășoară orele în această sală. Până vom descoperi alte proiecte sau oportunități pentru a transforma și alte săli de clasă, ne bucurăm de micile reușite. Mulțumim!”, este mesajul transmis de conducerea școlii prin intermediul paginii de socializare a unității școlare.

„Laboratorul de Informatică al școlii funcționează într-o sală de clasă, cu o dotare precară. Toți elevii școlii utilizează 18 laptopuri uzate, moral și fizic, care nu răspund, sub nicio formă, nevoii stringente de a dobândi rapid competențe digitale solide, corecte, care să sprijine învățarea la toate celelalte discipline de studiu, în orice scenariu de funcționare al școlii, online sau offline. În această perioadă, elevii pot intra în laborator doar la jumătate dintre orele de curs din cauza condițiilor sanitare și este absolut necesar ca fiecare elev să lucreze pe laptopul său, să nu împartă un dispozitiv cu un coleg. Având în vedere că numărul de elevi din fiecare clasă depășește 30, în cele mai multe cazuri, dotarea actuală nu permite acest lucru. Astfel, am avea nevoie de cel puțin 20 de laptopuri pentru dotarea laboratorului, dar și de o tablă interactivă, fiind necesară procesului de predare a disciplinei TIC. O școală cu renume pentru calitatea învățării are nevoie să asigure elevilor școlii, celor 452 de elevi de la gimnaziu și cel putin 100 din învățământul primar care învață opțional TIC, spații de învățare moderne, eficiente, ergonomice”, este apelul lansat de conducerea școlii pe site-ul https://hartaedu.ro și cu care a participat la concurs. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.