Vasluiencele Iuliana Buhuș și Adriana Adam, premiate la „Gala Sportului românesc 2023” – categoria „Echipa anului”

Canotoarele Iuliana Buhuș și Adriana Adam, din județul Vaslui, se numără printre sportivii români desemnați câștigători în cadrul Galei Sportului Românesc 2023”, eveniment organizat pentru al doilea an de Agenția Națională pentru Sport. Cele două au fost premiate la categoria „Echipa anului feminin sporturi de echipă”, pentru titlul de campioană mondială obținut anul trecut cu echipajul de opt rame plus cârmaci (8+1).

 

Pentru al doilea an consecutiv, Agenția Națională pentru Sport (fostul Minister al Sportului) i-a premiat pe cei mai buni sportivi din țară care s-au remarcat în anul 2023 la competițiile internaționalede profil. Dacă prima ediție a Galei Sportivul Anului” a avut loc pe 26 ianuarie 2023, la Opera Națională din București, cea de-a doua, redenumită „Gala Sportului Românesc”, s-a desfășurat aseară, 14 februarie, la Ateneul Român din București. Evident, evenimentul a reunit într-un cadru solemn elitele sportului din întreaga țară, înalți oficiali ai statului, reprezentanți ai autorităților locale, ai misiunilor diplomatice, parteneri și colaboratori ai Agenției Naționale pentru Sport, mass-media.

În cadrul Galei, au fost acordate trofee la 19categorii, pe baza rezultatelor obținute de sportivi pe parcursul anului 2023. Ca și în primul an, selecțiile la cele 19 categorii și desemnarea câștigătorilor au fost realizate de partenerul Agenției Naționale pentru Sport la acest eveniment, în speță Asociația Presei Sportive din România, care numără aproape 300 de membri.

Printre sportivii nominalizați și, în final, desemnați câștigători se numără și două vasluience. Este vorba despre canotoarele Iuliana Buhuș (28 ani, din comuna Alexandru Vlahuță, legitimată la CS Dinamo București) și Adriana Ailincăi (căsătorită Adam, 24 ani, din comuna Văleni, legitimată la CSM Călărași), ambele componente ale lotului de Seniori a României.

Cele două au fost premiate la categoria „Echipa anului – feminin sporturi de echipă”, alături de celelalte componente ale bărcii de 8+1 (Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu și Ștefania Petreanucârmaci). Câștigarea premiului se datorează titlului mondial cucerit la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Seniori, desfășurat între 3-10 septembrie 2023, în Belgrad, Serbia. Cursa fenomenală din Finala A reușită atunci, când româncele s-au impus în fața echipajelor din Statele Unite și Australia cu un timp de 06:01.28, le-a adus nu numai aurul mondial, ci și calificarea la Jocurile Olimpice de vară din Paris, Franța, din 2024.

Celelalte 18 categorii la care au fost acordate trofee sunt: „Sportivul anului”, „Sportiva anului”, „Antrenorul anului”, „Antrenoarea anului”, „Sportivul anului în sport paralimpic”, „Sportiva anului în sport paralimpic”, Special Olympics”, „Evenimentul anului în sport / Cea mai bună organizare a unei competiții internaționale în România”, „Echipa anului – masculin sporturi de echipă”, „Echipa anului – masculin sporturi individuale”, „Echipa anului – feminin sporturi individuale”, „Speranțele sportului românesc feminin”, „Speranțele sportului românesc masculin”, „Echipa anului – competiții mixte”, „Președintele de federație al anului”, „Cel mai bun administrator în sport”, „Trofeul de excelență”, „Premiul special al Agenției Naționale pentru Sport / Legenda sportului”.

 

 

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *