E oficial! Încep lucrările la Spitalul nr. 2 Vaslui!

La un an de la aprobarea de către Guvern a listei de 27 de unități spitalicești din țară ce vor ficonstruite până la jumătatea anului 2026 prin PNRR, oficialii Consiliului Județean (CJ) Vaslui au anunțat începerea efectivă a lucrărilor la Spitalul nr. 2 Vaslui.

 

Pe data de 15 februarie 2024, a avut loc predarea/primirea amplasamentului aferent investiției Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Este vorba despre un proiect ce aparține CJ Vaslui, cu finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) și va fi dezvoltat în curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, unde vor fi construite două corpuri noi de clădiri.

Urmează ca, de săptămâna viitoare, să fie demarate lucrările de demolare a unei părți din construcțiile existente în curtea Spitalului nr. 2 Vaslui, după care va începe investiția propriu-zisă, cu două corpuri noi de clădiri, conforme standardelor actuale. În sănătate mai avem și alte investiții în derulare. Vorbim de Ambulatoriul de specialitate, Centrul pentru spitalizare de zi și Unitatea de Primiri Urgențe, care alături de investiția de la spitalul 2 însumează peste 100 demilioane de euro. Preocuparea noastră principală este să oferim servicii medicale de calitate la întreaga populație a județului nostru”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Spitalul va avea 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți și copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație, iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: Psihiatrie, Cronici și Boli Infecțioase. Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 metri pătrați și o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 metri pătrați. Valoarea totală a investiției depășește 385 milioane de lei cu TVA.

De menționat că investiția, alături de alte 26 de obiective de investiție similare din țară, a fost aprobată de Guvern în 22 februarie 2023.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *