Doi rugbiști din Bârlad vor reprezenta România la Campionatul European U20

Doi din cei 26 de jucători de rugby care au fost selecționați să reprezinte România la Campionatul European U20 provin din Bârlad. Este vorba despre Robert Simonel Hîncu și Toma Mîrzac, acesta din urmă fiind desemnat și vicecăpitan. Competiția continentală se va desfășura între 5 – 14 noiembrie, la Lisabona, Portugalia.

Joi, 3 noiembrie, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat care sunt cei 26 de „stejărei” din categoria U20 ce vor face parte din delegația României care va participa la Campionatul European de la Lisabona, Portugalia, programat pentru perioada 5 – 14 noiembrie. Aceștia au fost selecționați dintr-un total de 43 de sportivi incluși în lotul național extins ce au partcipat la un cantonament de pregătire desfășurat între 25 octombrie – 3 noiembrie, la Complexul Sportiv Navasart „Elisabeta Lipă” Snagov, județul Ilfov.

Din totalul sportivilor convocați să facă deplasarea în Portugalia se numără și doi bârlădeni, în speță pilierul Robert Simonel Hîncu și jucătorul pe centru Toma Mîrzac, ambii legitimați la CS Universitatea Cluj). Mîrzac a fost desemnat unul dintre cei doi vicecăpitani ai reprezentativei U20 a României. Cei doi și-au început cariera rugbistică la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, iar ulterior la Rugby Club Bârlad, după care au fost transferați la alte echipe din țară.

„Am avut șansa să dăm un meci câtorva copii care au evoluat cu Lupii, am văzut la ce nivel pot juca. A fost dificil, pentru că nici nu au fost multe zile pentru a-l pregăti, eu le-am cerut să se angajeze fizic, unii au făcut-o, alții poate că nu au reușit să-și domine emoțiile. La nivel internațional, nu ai a doua șansă, ai o oportunitate și trebuie să profiți de ea, mergem la Campionatul European unde, dacă ai pierdut, nu mai nicio șansă să te bați pentru podium. Alegerea a fost dificilă pe câteva posturi, ne-am axat pe cei care au meciuri, joacă rugby pentru că neavând timp să-i antrenăm fizic și să stăm în stagii, i-am ales pe cei care au mai multe minute de joc, dar și o atitudine prin care ne-au arătat că doresc să facă performanță la Campionatul European. Belgia este primul nostru adversar, au mulți copii care cresc în academiile franceze de rugby și probabil își vor dori la fel de mult ca noi să câștige, pentru că așa cum spuneam, este meciul care te trimite în lupta pentru medalii. Ne așteptăm la un meci strâns, disputat, însă este mult mai important ceea ce vom face noi. Obiectivul nostru este să câștigăm acest prim meci, după care, în lupta pentru locurile 1-4, totul este posibil”, a declarat directorul tehnic Marius Tincu.

Ceilalți 24 de jucători ce vor participa la Campionatul European provin de la cluburile: Bordeaux-Begles (Franța), CS Dinamo, CS U Cluj, RC Complutense Cisneros (Spania), CSM Constanța, SCM USV Timișoara, Albi (Franța), CSA Steaua, CUS Torino (Italia), CS Dinamo, Rouen Normandie (Franța), RC Grivița, CSM Știința Baia Mare, RC Gura Humorului, DCU Rugby Club (Irlanda). Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din: Marius Tincu – director tehnic, Răzvan Popovici – antrenor principal, Stelian Burcea – antrenor grămadă, Ilie Vlad – medic, Ionuț Stoica – kinetoterapeut și Ovidiu Cârcei – manager.

România va debuta la Campionatul European U20, duminică, 6 noiembrie, când va întâlni Belgia în sferturile de finală. Meciul va avea loc la ora 15.30 (ora României), pe stadionul Car Jamor, și poate fi urmărit în direct pe Rugby Europe TV. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *