Mesajul interpretei de muzică populară Elena Varlam, după experiența de pacientă COVID

Experiența grea prin care a trecut în ultimele trei săptămâni a determinat-o pe Elena Varlam, îndrăgita interpretă de muzică populară din Bârlad, să atragă atenția asupra virulenței cu care se poate manifesta infecția cu coronavirus.

Ieri, Elena Varlam s-a externat din Spitalul „Elena Beldiman”, după două săptămâni în care a fost tratată de COVID. Este recunoscătoare lui Dumnezeu că a ajutat-o să rămână în viață, prin îngerii în combinezoane albe, care încearcă să salveze cât mai multe vieți.

„Am trecut prin clipe grele, dar am venit la timp în spital și asta cred că m-a salvat. Acest virus blestemat are o evoluție rapidă, așa că la primele simptome trebuie să te testezi și să te tratezi. Nu stați acasă, oameni buni! Fiecare oră poate face diferența între viață și moarte. Eu am fost vaccinată cu prima doză și am trecut prin ce am trecut și nici nu vreau să mă gândesc, dacă nu aș fi fost vaccinată, ce s-ar fi putut întâmpla. Sunt un om care face sport, cu un regim alimentar echilibrat. Toate acestea m-au ajutat să depășesc mai ușor perioada critică. E o boală îngrozitoare, care face ravagii dacă nu se intervine imediat și mai ales dacă pacienții nu sunt vaccinați. În spital e ca pe front. Se moare în fiecare zi și se țipă de durere. Am văzut atâta suferință cât am fost internată! Afară e o lume, în spital e alta. Aici e iadul și nu exagerez.”, a declarat, pentru NewsVaslui.ro, Elena Varlam.

Aceasta spune că în urmă cu aproape trei săptămâni a început să se simtă rău. Transpira și avea o stare generală proastă. Inițial, a avut niște expectorații urâte timp de câteva zile, fapt care a determinat-o să meargă la spital. A fost depistată cu COVID și i s-a dat un tratament pe care să-l urmeze acasă. După două zile, însă, a revenit pentru că starea ei se agravase.

„Starea mea de sănătate s-a deteriorat de la oră la oră, deși începusem să iau tratamentul prescris de medicul de la Urgențe. Cu toate că nu aveam febră, transpiram excesiv și începusem să mă sufoc. Aveam o stare de moleșeală și nu mă mai puteam ține pe picioare. Noaptea deliram și când soțul meu a văzut că nu se mai poate înțelege cu mine, m-a dus la spital. Nu-mi amintesc cum am ajuns la spital. Știu însă că înainte de asta îmi ardeau plămânii și bronhiile. Parcă era o arsură chimică. Am fost internată în secția Medicală, unde am fost tratată timp de două săptămâni. Trei zile am avut nevoie de masca de oxigen. Am trecut printr-o experiență pe care n-o doresc nimănui. Am văzut cum oamenii mor într-un timp foarte scurt. O colegă de salon, care părea în regulă și chiar a avut grijă de mine, a murit în două zile. Începuse să tușească, iar evoluția bolii a fost atât de rapidă încât murit subit. Au fost zile de coșmar, în care am văzut cum delirează zile în șir bolnavii și cum gem de durere. După clipele cumplite prin care am trecut, cred că ar trebui să se vaccineze și furnicile, nu doar oamenii.”, a mai adăugat Elena Varlam.

Aceasta a ținut să le mulțumească medicilor, asistentelor și infirmierelor pentru felul în care îngrijesc pacienții și i-a numit îngeri fără glas.

„Dumnezeu a pus suflet în mâinile acestor oameni care au grijă de pacienții internați în spital. Am fost plăcut impresionată de devotamentul lor. Sunt ca niște albinuțe. Merg repede, aproape că nici nu vorbesc. Se înțeleg din priviri și aduc liniște la patul fiecărui pacient. Nu am mai fost internată de când am născut. Am auzit tot felul de lucruri rele despre spital. Acum, însă, ca pacient, constat că nu e chiar așa. Suntem totuși pe mâini bune. Medicii și asistenții sunt preocupați de fiecare pacient în parte, vorbesc frumos. Sunt adevărați eroi în această perioadă în care pacienții vin parcă pe bandă rulantă. Mulți, în stare gravă sau critică. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a luat sub aripa lui ocrotitoare și că m-a ajutat să trec peste această cumpănă a vieții mele, din care am învățat că trebuie să avem încredere în medicină și în medici. Vreau să spun oamenilor care cred că e o simplă răceală că infecția COVID este cu totul altceva, este o infecție cumplită, care afectează mai multe organe și te poate doborî dacă nu ești vaccinat și nu vii la medic încă de la primele simptome.”, a transmis Elena Varlam. (Mihaela NICULESCU)

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …