O bătrână din Bârlad, abandonată de rudele care îi încasează pensia

Revoltător! O femeie de 72 de ani, din Bârlad, a ajuns să trăiască în mizerie, fără hrană, fără căldură și fără niciun ban, deși are o pensie de 1.200 de lei, pe care, însă o încasează altcineva.

Într-un bloc de garsoniere din zona IRB, Georgeta Tudor își duce traiul în condiții greu de imaginat pentru acest secol. Camera de 9 metri pătrați nu este încălzită, este plină de igrasie, iar mirosul de urină și mucegai sunt greu de suportat.

Nu are covor, nu are perdele, aragazul nu funcționează, frigiderul de asemenea, iar singurele haine pe care le are sunt cele de pe ea, cumpărate de vecini de la magazinele second hand.

Fără nicio sursă de încălzire, femeia îndură frigul stând toată ziua într-un fotoliu răpciugos, iar noaptea doarme într-un pat mâncat de șoareci și învelită cu o plapumă subțire. Cele câteva piese de mobilier vechi din locuință sunt singurele care îi țin de urât în cameră.

Trăiește din mila vecinilor, care o ajută cu câte un blid de mâncare pentru că femeia a rămas a nimănui și fără pensia primită după o viață de muncă la IRB ca femeie de serviciu.

„Din luna noiembrie a anului trecut, doamna Tudor trăiește o adevărată dramă. Rudele au lăsat-o

Georgeta TUDOR

de izbeliște, dă semne de senilitate și trăiește într-o mizerie mai mare decât în grajd, într-un miros de mucegai care nu are cum să nu-i afecteze sănătatea. Stă singură toată ziua, nu mai are nici televizor, pentru că i-au tăiat cablul din cauza datoriilor. Baia nu poate fi folosită pentru că nu are lumină și dacă intri te îneci. Pereții sunt negri de mucegai. Ceea ce ne doare pe noi este faptul că această femeie are pensie, dar am înțeles că este încasată pe card de o cumnată a fetei ei adoptive. În afara faptului că i se plătesc cheltuielile de întreținere, femeia nu primește niciun ban. Noi, vecinii, o ajutăm cât putem, dar avem și noi pensii mici și nu putem să-i oferim zilnic mâncarea de care are nevoie. Femeia asta trebuie spălată, la fel și hainele de pe ea. Ne temem că dacă va continua așa, se va îmbolnăvi și va muri de frig. Deja o dor genunchii. A trecut un an, am crezut că lucrurile se vor îmbunătăți, dar, din păcate, nu s-a întâmplat așa. Are nevoie de ajutor.”, a declarat un vecin al femeii abandonate.

Vecinii bătrânei au apelat la NewsVaslui.ro pentru a face cunoscută drama prin care trece Georgeta Tudor, în speranța că fiica ei adoptivă din Italia va citi aceste rânduri și o vor sensibiliza. În speranța că o va convinge pe cumnată să aibă grijă de femeia în vârstă, să-i ducă alimente și să igienizeze locuința.

Declinul cognitiv al femeii face ca aceasta să nu realizeze gravitatea situației în care se află, dându-i o anumită detașare. Acceptă viața pe care o duce, fără să se plângă. În fiecare zi așteaptă să-i bată vecinii la ușă, să-i aducă o farfurie cu mâncare și să mai stea câteva minute cu ea.

Până acum un an, când poștașul îi aducea pensia acasă, femeia se gospodărea singură, își plătea datoriile și își cumpăra mâncare de la chioșcurile din jurul blocului.

În ciuda situației sale dramatice, bătrâna are ochii zâmbitori și nu are nicio așteptare. A declarat reporterului NewsVaslui.ro că nu știe cine îi ia pensia, dar că dacă ar avea bani, și-ar dori foarte mult să mănânce bomboane și să bea o gură de bere. A mai spus că are o fată în Italia, dar nu mai știe nimic de ea, iar soțul i-a murit demult.

Este o poveste tristă, ce ar trebui luată în serios de autorități, respectiv Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad, care ar trebui să efectueze cât mai repede o anchetă socială. Trebuie identificate eventualele rude ale femeii, inclusiv pe cea care încasează pensia bătrânei. (Mihaela NICULESCU)

Citeste si

Mâine se oprește apa în Podeni și Munteni! Se realizează conexiuni la rețele de apă!

Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad , aduce la cunoștință bârlădenilor că în data de 12 …

5 Comentarii

  1. Poate autoritatile decat sa se dea in spectacol cu cina face coroana cea mai frumoasa sa o depuna la baza unei statui ,ce a costat cat nu face,ar aloca ajutoare acestor oameni amarati.Cred ca ar da mai bine la imagine astfel de fapte decat mascarada si caterinca ce au facuto de 1 Decembrie.Aloooo politicienii! Treziti-va.Tara moare si voi dansati?

    • Această doamnă nu are o fiică adoptivă ci propria fiică pe care a îngrijit-o și crescut-o cu iubire și multe sacrificii. După ce a divorțat sotul i-a luat fiica iar ea cu mult chin a reusit sa o readucă pe Măriuca lângă ea. Măriuca după ce s-a casatorit a convins-o sa își vânda apartamentul cu 3 camere și i-a luat garsoniera în care sta acum. Păcat mare să îți bați joc de părinții proprii. Fata are si ea copii si cine stoe…poate roata se intoarce.

  2. Această femeie și-a crescut fata cu mari sacrificii ajutând-o să facă școală din salariul ei de femeie de serviciu. I-a făcut nuntă cu alai iar acum cum e posibil să îi intoarcă spatele? Ce oameni fără Dumnezeu!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *