După performanța de la FOTE, Amalia Puflea participă și la Campionatul European de Gimnastică din Germania

Abia întoarsă în țară din Slovacia, unde a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), bârlădeanca Amalia Puflea (15 ani), aflată în ultimul an de Juniorat, face parte din delegația României care, ieri, a plecat în Germania pentru a participa la Campionatul European de Gimnastică Artistică. La FOTE, gimnasta a obținut trei medalii de aur și una de argint, fiind declarată cea mai valoroasă sportivă a României de la competiție.

În această săptămână, mai exact între 11 – 14 august, orașul Munchen din Germania va găzdui cea de-a 34-a ediție a Campionatului European de Gimnastică Artistică pentru Junioare și Senioare (European Women’s Artistic Gymnastics Championships). După cum au anunțat oficialii Federației Europene de Gimnastică (FEG) încă de luna trecută, în total, vor participa 259 de sportive (147 Senioare și 112 Junioare) din 37 de țări (Austria, Begia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Spania, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Elveția, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, etc.).

În prima zi (11 august), vor avea loc calificările pentru concursul pe echipe și concursul de individual compus la Senioare, iar în a doua zi – calificările pentru concursul pe echipe și concursul de individual compus la Junioare. În cea de-a treia zi, se va desfășura finala pe echipe la Senioare, iar în ultima zi – finalele pe aparate la Junioare și Senioare, urmate de premiere.

România va fi reprezentată de echipe la ambele categorii (Junioare și Senioare), în total deplasându-se la Munchen cu 10 sportive. Pe lista făcută publică de FEG figurează și o bârlădeancă, ce va avea ocazia să se remarce și să propulseze echipa de Junioare cât mai sus în clasamentul european.

Este vorba despre Amalia Puflea, în vârstă de 15 ani, ce face parte din categoria Junioare I, Nivel 1. Abia întoarsă din Slovacia, unde a participat la Festivalul Olimpic al Tineretului European (24 – 30 iulie) și unde a cucerit medalie de aur cu echipa și în finalele de la bârnă și sol și medalie de argint la individual compus, gimnasta a fost declarată cea mai valoroasă sportivă din delegația României.

Și-a început cariera în cadrul secției de gimnastică a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, sub îndrumarea profesorilor Ana Maria și Liviu Iordache. Deși, din octombrie 2018, este inclusă în lotul României ce se pregătește la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Junioarelor de la Deva, județul Hunedoara, gimnasta continuă să reprezinte Bârladul în competiții, fiind legitimată tot la CSS Bârlad.

Tot în această lună, însă între 18 – 21 august, orașul Munchen va găzdui și cea de-a 35-a ediție a Campionatului European de Gimnastică Artistică pentru Juniori și Seniori (European Men’s Artistic Gymnastics Championships). La băieți, vor participa 285 de gimnaști (152 Seniori și 133 Juniori) din 38 de țări, inclusiv din România.

Pregătirile pentru Campionatele Europene de Gimnastică de la Munchen au intrat în linie dreaptă. Primele vor intra în competiție fetele (11-14 august), în timp ce băieții vor concura în perioada 18-21 august. Federația Română de Gimnastică a decis componența echipelor: • Senioare – Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu, Antonia Duță, Andreea Preda (antrenori Gina Gogean Groza, Cristian Moldovan și Lucian Sandu); • Junioare – Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță, Sabrina Maneca Voinea, Crina Tudor, Miruna Botez (antrenori Ramona Micu, Camelia Voinea și Meran Cătălin); • Seniori – Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Răzvan Marc, Roland Modoianu (antrenori Marius Berbecar, Remus Jivan și Gerard Speerstra); • Juniori – David Puicea, Nicholas Țarcă, Norbert Marcu, Flavius Borca, Andrei Titi (antrenori Adrian Meleancă și Ioan Jeberean). Finanțarea deplasării echipelor feminine de gimnastică a fost asigurată de OMV Petrom, prin Fundația «Casa campionilor», sportivii fiind echipați de Christian Moreau. Fetele vor pleca spre Munchen duminică, 7 august, ora 17.55, iar băieții pe 14 august. Competiția va fi transmisă în exclusivitate în România de Prima Sport”, au anunțat, în week-end, oficialii Federației Române de Gimnastică. (Adriana SUSNEA)

 

 

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *