Distracție de vacanță: copiii au luat cursuri gratuite de fotbal, gimnastică, handbal și înot

În această săptămână, în care elevii au fost în vacanță, câteva zeci de elevi de 6 – 15 ani, din județul Vaslui, au participat la cursuri gratuite de inițiere în discipline sportive precum fotbal, gimnastică, handbal și natație. Activitățile au avut loc în cadrul programului „Hercules”, ediția a II-a, derulat de Ministerul Sportului în 40 de județe, printre care și Vaslui.

După primele patru zile ale acestei ediții a proiectului „Hercules”, derulat între 24 – 29 octombrie, în 40 de județe din țară, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui au tras primele concluzii: la nivelul județului, activitățile au adus multă voie bună şi mişcare în rândul copiilor dornici să se iniţieze în tainele sportului.

Şi în judeţul Vaslui continuă, în perioada 24-29.10.2022, seria a V-a din cadrul Proiectului naţional «Hercules», ce îşi propune atragerea copiilor cu vârsta între 6 şi 14 ani spre diferite sporturi. În această serie a V-a din cadrul proiectului, au fost incluse gimnastica, nataţia, fotbalul şi handbalul. Peste 70 de copii din judeţ au avut ocazia de a se iniţia în aceste discipline şi de a-şi petrece timpul liber în mod cât mai plăcut. S-au implicat în acest proiect profesori, antrenori, instructori dedicaţi sportului şi copiilor: prof. Iordache Ana-Maria – gimnastică – Clubul Sportiv Școlar Bârlad; prof. Gheghici Monica – nataţie – Asociaţia «Aqua Fun» Bârlad; prof. Chiochiu Ionuţ – fotbal – Liceul cu Program Sportiv Vaslui; prof. Hagiu Sebastian – handbal – Liceul cu Program Sportiv Vaslui. Dragi copii, cu speranţa că aţi petrecut momente frumoase şi plăcute prin activităţile desfăşurate, ne dorim să continuaţi ceea ce aţi început. Mult succes!”, au transmis, joi, reprezentanții DJST Vaslui.

Trebuie spus că „Hercules” este un program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 – 15 ani cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline sportive. Acesta a fost lansat de Ministerul Sportului, iar prima ediție s-a desfășurat în vacanța de vară (25 iulie – 19 august) în 32 de județe. Proiectul a fost conceput astfel încât elevii cu vârste între 6 – 15 ani să petreacă activ o săptămână de neuitat, în care distracția se îmbină cu mișcarea și descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: rugby, scrimă, atletism, natație, baschet, gimnastică aerobică, artistică și ritmică, tir cu arcul, karate, badminton, tenis de masă, handbal, arte marțiale, orientare, ciclism, triatlon, dans sportiv, kaiac-canoe, volei, tenis de câmp, hochei pe gheață, judo, patinaj role, lupte, fotbal și minifotbal, baseball, taekwon-do ITF și șah.

Obiectivele proiectului „Hercules” sunt: • creșterea numărului de copii participanți la activitățile sportive desfășurate în cadrul structurilor de profil din România; • creșterea gradului de participare la activități sportive pentru copiii cu oportunități reduse din punct de vedere socio-economic și cu dizabilități; • creșterea numărului de evenimente și acțiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel județean; • stimularea activităților de voluntariat, ca instrument de susținere și promovare a structurilor sportive de la nivel local; • creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la beneficiile și oportunitățile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive; • întărirea capacității structurilor sportive de a selecționa sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe platforma www.proiectulhercules.ro. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *