Profesoara dusă la Iași cu elicopterul SMURD a decedat!

Tragedie în familia profesoarei de 54 de ani, din Bârlad, ce a fost transportată, ieri, 13 septembrie, cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nocolae Oblu” Iași! Din nefericire, femeia nu a rezistat decât până azi dimineață, când neurochirurgii ieșeni s-au văzut nevoiți să pronunțe decesul.

Femeia, Gabriela Munteanu, o profesoară ce preda de 11 ani discipline economice în cadrul Liceului Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad, suferise ieri un accident vascular cerebral chiar în timp ce se pregătea să plece spre școală. A căzut din picioare și s-a lovit cu capul de podea, astfel că a suferit și alte leziuni grave. A fost găsită imediat de fiul său, care a sunat la numărul de urgență 112 și a solicitat o ambulanță.

În primă fază, la caz s-a deplasat un echipaj B2 cu asistent medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui – Substația Bârlad, care a găsit-o în stop cardio-respirator, motiv pentru care i-a aplicat manevrele de resuscitare. După ce a fost adusă în simțiri, pacienta a fost transportată la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, produs cel mai probabil în urma căderii din picioare.

Dată fiind starea gravă a acesteia, medicii bârlădeni au decis să o transfere la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nocolae Oblu” Iași, în acest sens, ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, fiind solicitat elicopterul SMURD. Din păcate, odată ajunsă la clinica de neurochirurgie, profesoara a mai intrat de două ori în stop cardio-respirator, a doua oară, chiar în această dimineață, nemaiputând fi resuscitată.

Începutul de an școlar a venit cu o veste tristă pentru noi, colectivul de cadre didactice de la Liceul Tehnologic «Petru Rareș» Bârlad. Doamna profesor Munteanu Gabriela ne-a părăsit mult prea devreme, lăsând în urmă multă durere, regret și compasiune. Pentru noi, colegii, Gabi a reprezentat cadrul didactic de excepție, colega perfectă și mereu alături de fiecare dintre noi, încurajând și sprijinind cadrele didactice tinere. Cu o vechime în învățământ de 25 ani, doamna profesor a slujit cu mare devotament unitatea școlară, evidențiindu-se prin coordonarea de simpozioane internaționale și proiecte educaționale de excepție, contribuind la educarea elevilor din școală. Ne exprimăm profundul regret pentru dispariția prematură a doamnei profesor Munteanu Gabriela și transmitem pe această cale condoleanțele noastre îndureratei familii”, este mesajul transmis de colectivul Liceului „Petru Rareș” Bârlad.

Odată ce va fi adus de la Iași, trupul neînsuflețit al îndrăgitei profesoare va fi depus la capele Bisericii „Sfântul Ioan” Bârlad, unde elevii, profesorii și cunoscuții își vor putea lua „Adio” înainte de a fi înmormântată.

Dumnezeu să o odihnească în pace! (Adriana SUSNEA)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.