Consilierul ministrului Transporturilor cere constructorilor Variantei de Ocolire a Bârladului să mărească ritmul

Prezent la Bârlad pentru o nouă vizită de lucru pe șantierul Variantei Ocolitoare (VO) a Bârladului, Cătălin Urtoi, consilierul personal al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, este optimist în privința finalizării investiției, însă a cerut antrepronorului general să mărească ritmul de lucru pentru ca VO să fie gata în decembrie 2023.

Revenit din concediu cu forțe proaspete, Cătălin Urtoi, consilierul personal al ministrului Transporturilor Sorin Mihai Grindeanu, a făcut ieri, 14 septembrie, o nouă vizită pe șantierul Variantei Ocolitoare Bârlad. Acesta a parcurs toți cei 11 kilometri ai obiectivului de investiție aflat în execuție, iar la final a tras și concluzia: ritmul de lucru trebuie mărit dacă vrem ca investiția să fie gata la finele lui decembrie 2023, așa cum prevede actul adițional semnat la contractul de execuție.

„Astăzi, 14 septembrie 2022, am revenit pe VO Bârlad, la 30 de zile după precedenta vizită. Firma Concelex s-a organizat așa cum a promis, cu data de 1 septembrie, dar ritmul de lucru trebuie mărit. S-a intrat pe lucrările de artă cu ferari-betoniști la executarea culeelor și pilelor de la cele două treceri peste calea ferată, la realizarea hidroizolației la podețe, la stratul de balast pe mai multe porțiuni de-a lungul profilului drumului, inclusiv executarea rigolelor. Am cerut celor care răspund de acest șantier să mărească numărul de muncitori și să atace simultan mai multe lucrări. Astăzi, am numărat pe cei aproximativ 11 kilometri de șantier 40 de muncitori. Mi s-a promis că, la viitoarea vizită, de peste două săptămâni, mi se va pune la dispoziție și un program al lucrărilor pe etape și termene intermediare de finalizare. Termenul de finalizare este decembrie 2023. Mâine voi fi pe A7, pe cele două loturi de pe tronsonul Ploiești-Buzău, unde s-a început execuția. Dacă vrem ca să se respecte termenele din PNRR, este obligatoriu să monitorizam strict aceste lucrări!”, a anunțat, ieri după-amiază, Cătălin Urtoi pe contul său de socializare.

De menționat că Varianta de Ocolire a Bârladului este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Va avea o lungime totală de 11,281 kilometri, o lățime platformă de 10 metri, patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.