Fotbaliștii bârlădeni sar în ajutorul unui student cu cancer limfatic!

La fel cum s-a întâmplat și la ediția precedentă, din luna mai, turneul de minifotbal „Select”, ce se desfășoară în aceste zile pe Stadionul Municipal Bârlad, este o competiție în adevăratul sens al cuvântului dar are și o latură caritabilă. Organizatorii, în speță membrii ACS Grup „Select” Bârlad, au organizat o tombolă al cărei premiu sunt două tricouri donate de fotbaliștii bârlădeni Dragoș Huiban, legitimat la FCSB, și Andrei Ciobanu, legitimat la FC Rapid București. Cu banii strânși din vânzarea biletelor speră să ajute-l ajute pe Andrei Ștefan Bulgaru (19 ani), diagnosticat cu cancer limfatic, pentru salvarea căruia e nevoie de un transplant ce costă 60.000 de euro.

În acest week-end, terenurile din incinta bazei sportive a Stadionului Municipal Bârlad găzduiește cea de-a treia ediție a turneului de minifotbal „Select”, organizat de ACS Grup „Select” Bârlad. Deschiderea a avut loc vineri, de la ora 17.00, la eveniment luând parte, pe lângă personalități din lumea fotbalului și a sportului în general, și fostul prefect Eduard-Andrei Popica, actualmente deputat, dar și senatorul Iulian Bîca, viceprimarul Ana-Maria Vintilă și primarul Dumitru Boroș.

Dacă, la ediția a doua, din luna mai, invitat de onoare a fost fotbalistul Ovidiu Perianu (20 ani), originar din Bârlad, dar în prezent jucător la FCSB, care și-a donat tricoul (semnat de toți colegii săi de echipă), de această dată, protagoniști au fost alți doi fotbaliști din oraș. Este vorba despre Dragoș Ionuț Huiban (32 ani), legitimat la FCSB, și Andrei Virgil Ciobanu (24 ani), legitimat la FC Rapid București. Cei doi jucători și-au donat câte un tricou, organizatorii competiției urmând să le ofere drept premiu la o tombolă desfășurată cu scopul de a salva viața unui tânăr. În acest sens, cei care vor să plece acasă cu cele două obiecte de colecție și, totodată, să facă o faptă bună pot cumpăra un bilet la tombolă, ce costă numai 10 lei.


După cum au precizat organizatorii în deschiderea competiției, toți banii strânși în urma tombolei vor fi folosiți pentru a-l ajuta pe Andrei Ștefan Bulgaru (19 ani), absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad și actualmente student la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, ce a fost diagnosticat cu cancer limfatic. Mai exact, limfom non-hodking tumora Burkit, un cancer al sistemului imunitar extrem de agresiv. Pentru că singura șansă la viață îl reprezintă un tratament în Turcia, urmat de transplant, în valoare de 60.000 euro, bani de care familia lui Andrei nu dispun, fotbaliștii de la „Select” vor să ajute măcar prin această tombolă cu strângerea de fonduri.
În ceea ce privește competiția propriu-zisă, trebuie spus că meciurile se joacă în sistem 6+1 jucători și au o durată de 30 de minute. La turneu participă 15 echipe la categoria Open (fără limită de vârstă) și 14 la categoria Old Boys (peste 35 ani). La Open participă următoarele echipe: Select Bârlad, FC Amicii, FC Brasiliero, FC Murgeni, Olimpia Roșiești, FC Fulgu, Real Sublimo, Dorna Young, Pheonix Vaslui, FC LPS, Viitoril Perieni, Pheonix 1999, Tinerii Bârlad, FC Florile Dalbe și Academica Bârlad. La Old Boys se întrec echipele: Pheonix Old, Aquavas Bârlad, Titanii de Bârlad, Fratelli 2, Victoria Muntenii de Jos, ANAF Vaslui, FC LUKS Huși, SAJ Vaslui, Fratelli 1, Real Vaslui 1, Dorna Old, Select Bârlad, FC Milan Bârlad și Real Vaslui 2. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.