Doi vasluieni, arbitri la Cupa Europei de Taekwon-do

La ediția din acest an a Cupei Europei la Taekwon-do, desfășurată săptămâna trecută în Bulgaria, Clubul „Liga de Est” Vaslui a fost reprezentat de doi arbitri internaționali: Cristian Nicolae Popa și Alin Doru Zaharia.

Sofia, capitalei Bulgariei, a găzduit, în perioada 6 – 10 iunie, Cupa Europei la Taekwon-do, un eveniment international de anvergură, la care au participat sportivi din 19 țări, având în mod excepțional invitați chiar și din Argentina și Malaezia. Din delegația României au făcut parte, pe lângă sportivi, și șase arbitri. Doi dintre ei sunt vasluieni.

Este vorba despre Cristian Nicolae Popa și Alin Doru Zaharia, doi arbitri internaționali clasa A cu experiență, care fac parte și din Comisia de Arbitri din cadrul Federației Române de Taekwon-do. Ambii provin din cadrul Clubului „Liga de Est” Vaslui și au reprezentat cu mândrie orașul, județul și țara.

„Cristian Popa a fost încredințat cu cea mai mare poziție din cadrul consiliului ringului – Jury President, iar Alin Zaharia – arbitru central, poziții cu grea încărcătură decizională. Profesionalismul și eficiența de care au dat dovadă la acest eveniment international au impresionat Comisia Europeană de Arbitri. Această competiție a fost pentru ei o bună pregătire pentru Cupa Mondială din Slovenia, care va avea loc în perioada 1 – 10 octombrie 2022, unde Cristian Nicolae Popa și Alin Doru Zaharia au fost selectați oficial de Comisia de arbitri a Federației Internaționale ITF. «Liga de Est» continuă, iată, să producă valoare în Taekwon-do, nu doar prin rezultate excepționale ale sportivilor, ci și pe linii adiacente, cum este cea de arbitraj”, spune conducerea clubului vasluian.

Îi felicităm pe cei doi arbitri și, totodată, mulțumim Primăriei și Consiliului Județean Vaslui, care, de-a lungul anilor, au susținut și continuă să susțină deplasările și pregătirea celor doi arbitri, rezultate care fac clubul nostru și Vasluiul se fie apreciate peste tot în lume”, au mai declarat oficialii Clubului „Liga de Est” Vaslui. (Adriana SUSNEA

 

 

Citeste si

Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.