Zeci de cadre medicale infectate, la Spitalul „Elena Beldiman”

Valul al patrulea al pandemiei de COVID a afectat și cadrele medicale din Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad. Luna aceasta, au fost depistați 37 de angajați ai spitalului care s-au infectat cu SARS-CoV-2: șase medici, 16 asistenți medicali și 15 infirmieri, brancardieri și îngrijitori. Din cele 37 de cadre medicale și de îngrijire infectate cu virusul asiatic, 19 nu erau vaccinate.

Spitalul din Bârlad, care oricum are un deficit de personal care lucrează la patul bolnavului, se confruntă acum cu o lipsă și mai mare de cadre, din cauza îmbolnăvirilor în rândul acestora. Activitatea trebuie însă să continue, și pentru că numărul îmbolnăvirilor cadrelor este în creștere, s-a recurs la renunțarea la concedii și chiar la chemarea la serviciu a personalului care se afla în concediu. În plus, au fost vacantate 16 posturi ce se vor ocupa fără concurs, pe perioadă determinată, pentru asistenți medicali, infirmieri și brancardieri. Încadrarea nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Ministrul Sănătății a întocmit un proiect ce vizează vaccinarea obligatorie a personalului medical care lucrează la patul bolnavului, atât în unitățile sanitare de stat cât și în cele private. Cei care vor refuza vaccinarea, vor risca să li se suspende contractele de muncă și chiar să se aleagă cu desfacerea contractului de muncă. Acest proiect urmează a fi transpus într-o Ordonanță de Urgență, având în vedere creșterea exponențială a numărului de infectări. Sindicatul Sanitas, însă, nu este de acord cu introducerea obligativității vaccinării personalului medical sau cu suportarea costului testărilor obligatorii.

La Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad, 51% dintre angajații unității s-au vaccinat cu schema completă. (Mihaela NICULESCU)

Citeste si

Mâine se oprește apa în Podeni și Munteni! Se realizează conexiuni la rețele de apă!

Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad , aduce la cunoștință bârlădenilor că în data de 12 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *