Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit o serie de activități distractive pentru localnici. Vineri este programat să înceapă Festivalul de artă „AR(A)TĂ-TE”, cu ateliere de literatură, teatru, fotografie, pictură, design, muzică, make-up și dezvoltare personală, și tot vineri localnicii sunt invitați la un flash-mob de dans popular cu ocazia „Zilei Universale a Iei” și la o seară de film. Sâmbătă, va fi proiectat filmul „RMN”, în prezența regizorului Cristian Mungiu, iar duminică – filmul „Mia and the White Lion”.

Reprezentanții Primăriei Vaslui le promit cetățenilor din oraș care nu au plecat încă în vacanță un week-end cu adevărat distractiv, cu activități variate, pe gustul tuturor. Distracția se adresează și copiilor și tinerilor, care au scăpat de examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat și vor putea participa la manifestările propuse de primărie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui și ONG-uri de tineret din Vaslui.

„Startul va fi oferit de Interact Club Vaslui, care va organiza a V-a ediție a Festivalului de artă «AR(A)TĂ-TE», în Parcul Copou. Atelierele de literatură, teatru, fotografie, pictură, design, muzică, make-up, dezvoltare personală se vor desfășura pe durata întregului week-end, între orele 13.00 – 21.00. Așa cum menționează Ștefania Durcan, președintele Clubului Interact Vaslui, se dorește ca «toți să aibă șansa de a-și descoperi pasiunea sau de a-și aprofunda talentul». Tot vineri, de la ora 21.00, Clubul Interact vă invită în Parcul Copou, la o seară de film. În aceeași seară, însă de la ora 19.00, CJCPCT Vaslui va organiza un flash-mob de dans popular cu ocazia «Zilei Universale a Iei». Activitatea va începe din Parcul Copou, participanții la flash-mob urmând a se deplasa către Piața Independenței și Centrul Civic al municipiului”, spune prof. Clitemnestra Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Potrivit acesteia, și sâmbătă vor avea loc activități interesante pentru cei rămași acasă. Astfel, după o pauză de doi ani, municipalitatea readuce în oraș Caravana «Zilele Filmului Românesc», de data aceasta cu proiecția filmului «RMN» a regizorului Cristian Mungiu. Filmul a avut premiera mondială la Cannes (Franța), a fost lansat în cinematografe pe 3 iunie și, din sinopsis, aflăm că „în preajma Crăciunului, Matthias se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan preocupat de copilul care crește fără el (Rudi), de tatăl lui rămas singur (Otto) și de iubita lui din tinerețe pe care arde de nerăbdare sa o revadă (Csilla)”.

„Avem convingerea că tehnica imagistică va releva multe aspecte ascunse ale acestui cadru. Așadar, sâmbătă, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară, sunteți așteptați la o întâlnire cu regizorul Cristian Mungiu, moderată de Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene «Nicolae Milescu Spătarul», la care va participa și primarul Vasile Pavăl alături de alți invitați. Discuțiile vor fi interactive, animate și de prezența deja anunțată a voluntarilor Interact și Simbio. Week-endul se încheie cu o altă seară de film, de data aceasta la propunerea Asociației Simbio Vaslui care vă invită duminică să vizionați «Mia and the White Lion», de la ora 21.30, în Parcul Copou. Iubitori de film, de tradiții populare și de socializare, sunteți cu toții așteptați să vă alăturați nouă la acest final de săptămână!”, este invitația lansată de purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui. (Adriana SUSNEA)

 

Citeste si

Alți 50 de candidați au absentat la a treia probă a Bacalaureatului

Dacă, la prima probă, au lipsit 37 de absolvenți de liceu înscriși, iar la a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.