Alți 50 de candidați au absentat la a treia probă a Bacalaureatului

Dacă, la prima probă, au lipsit 37 de absolvenți de liceu înscriși, iar la a doua – alți 60, iată că ieri, 22 iunie, la cea de-a treia probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere a profilului și a specializării, au absentat alți 50 de candidați din județ. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, au susținut proba doar 2.348 din totalul de 2.398 de absolvenți înscriși. Niciunul dintre ei nu a fost eliminat din sală pentru tentativă de fraudă.

„Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la ora 15.00, pe site-ul http://subiecte.edu.ro/2022/. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/2022/, este prevăzută pentru 27 iunie (până la ora 12.00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar soluționarea acestora se va face în perioada 28 – 30 iunie. Nota acordată ca urmare a rezolvării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere, reprezentând nota finală obţinută de candidat la proba respectivă. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie, pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui”, spun reprezentanții ISJ Vaslui.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: • recunoașterea / echivalarea / susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800/800.289, pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise, între orele 8.00 – 16.00. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.