Un „stejărel” din Bârlad, în vizor pentru Campionatul European U20

Unul din cei 34 de jucători de rugby convocați la lotul național pentru a participa la Campionatul European U20 provine din Bârlad. Competiția continentală se va desfășura în luna noiembrie, la Coimbra, Portugalia.

Ieri, oficialii Federației Române de Rugby (FRR) au anunțat lista celor 34 de „stejărei” din categoria U20 ce se vor pregăti în vederea participării la Campionatul Europen de la Coimbra, Portugalia. Competiția este programată pentru luna noiembrie, însă până atunci, sportivii convocați în lotul lărgit al naționalei se vor reuni pentru un prim cantonament.

Stagiul de pregătire se va desfășura în intervalul 8 – 15 iulie, la Complexul Sportiv Navasart „Elisabeta Lipă” Snagov, județul Ilfov, și va fi organizat cu ajutorul Fundației „Education Through Rugby”. În urma evoluției fiecărui jucător, staff-ul tehnic va alege ce sportivi vor face deplasarea în Portugalia.

Din totalul sportivilor convocați, se numără și un bârlădean, în speță Toma Mîrzac, mijlocaș la grămadă la U Cluj. Acesta a fost „crescut” la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, după care a făcut pasul la echipa de seniori a orașului – Rugby Club Bârlad, iar ulterior s-a transferat la U Cluj.

Este un stagiu pe care doream să îl facem de multă vreme, însă, din păcate, nu au fost bani, pentru că așa cum știm toți bugetul Federației a fost mult mai mic anul acesta decât anul trecut. Am reușit să ne reunim acum datorită sprijinului Fundation «Education Through Rugby», care ne-au ajutat cu organizarea acestui cantonament. Îmi doresc mult să existe o colaborare pe viitor între noi, între Federație și această fundație atât de mult implicată în susținerea rugbyului juvenil, nu doar prin workshop-uri pe teme sportive, ci și cele legate de nutriție, psihologie, pregătire mentală, domenii adiacente care își pun amprenta asupra activității din teren. În ce privește selecția pentru acest prim stagiu, au fost convocați copii pe care nu i-am văzut jucând până acum și care au performat în campionatul de U19, copii născuți 2002 și care merită să fie văzuți. Nu au fost convocați acum jucătorii cu care am lucrat și anul trecut și știm ce pot, nici jucătorii care evoluează în Franța, ei abia terminând campionatul. Ce ne dorim de la acest stagiu este să vedem cât de bine sunt pregătiți jucătorii, mental, fizic, vrem să îi cunoaștem mai bine, să discutăm cu ei, să vedem dacă își doresc să facă performanță. Mă bucur, de asemenea, să îl avem cu noi pe Stelian Burcea, suntem nerăbdători să începem munca”, a declarat Marius Tincu, manager de performanță al FRR.

Ceilalți 33 de jucători convocați la lotul național provin de la cluburile: CNAV Dinamo, ASOV Pantelimon, CNAV Dinamo, RC Gura Humorului, CSA Steaua, CS Dinamo, LPS Constanța, SCM USAMVB Timișoara, CSM Baia Mare, RC Grivița și CSM Știința Baia Mare. Jucătorii sunt coordonați de staff-ul compus din Marius Tincu – manager performanță, Răzvan Popovici – antrenor principal și Stelian Burcea – antrenor înaintare. (Adriana SUSNEA).

 

Citeste si

Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.