Programul la Serviciul Pașapoarte Vaslui, prelungit până la ora 20.00!

Din această săptămână și până în a doua parte a lunii august, programul de lucru cu publicul la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Vaslui se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orar 8.00 – 20.00. Măsura este valabilă în toată țara și a fost luată pentru a putea soluționa toate solicitările primite din partea cetățenilor, știut fiind că, în sezonul estival, „stranierii” revin în țară pentru a-și reînnoi pașapoartele.

Oficialii Ministerului Afacerilor Interne au anunțat luni că, în perioada 20 iunie – 19 august, la nivelul sistemului de pașapoarte au fost stabilite măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul de luni până vineri și de desfășurare a acestei activității și în zilele de week-end la serviciile publice comunitare de pașapoarte la care este posibil și necesar prin raportare la volumul cererilor de pașapoarte care se înregistrează la fiecare structură în parte.

„Având în vedere faptul că serviciile publice comunitare de pașapoarte sunt organizate în subordinea instituțiilor prefectului, programul de lucru cu publicul este stabilit la nivelul instituțiilor prefectului, în funcție de particularitatea fiecărei structuri de pașapoarte în parte, context în care evidențiem că acest program de lucru cu publicul poate fi neunitar. Pentru informarea corectă cu privire la programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare de pașapoarte, atât pentru zilele din cursul săptămânii, cât și din week-end, recomandăm cetățenilor să acceseze doar site-urile oficiale ale Direcției Generale de Pașapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secțiunea Servicii Publice Comunitare de Pașapoarte) și instituțiilor prefectului. În perioada de referință, activitatea de lucru cu publicul de la nivelul serviciilor publice comunitare de pașapoarte se va desfășura, pe cât posibil, cu maximum de ghișee, prin utilizarea judicioasă a resursei umane disponibile. De asemenea, la nivelul fiecărui serviciu public comunitar de pașapoarte activitatea va fi organizată astfel încât cel puțin o stație de preluare a cererilor de pașapoarte să fie operațională pe întreaga perioadă de lucru cu publicul pentru cetățenii care nu au optat sau nu au avut posibilitatea să efectueze o programare prealabilă prin platforma https://epasapoarte.ro/”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

După cum s-a afișat deja pe pagina de internet https://vs.prefectura.mai.gov.ro/pasapoarte/, la nivelul județului Vaslui, programul cu publicul se desfășoară în zilele lucrătoare (luni – vineri), în intervalul orar 8.00 – 20.00. În acest fel, toți cetățenii din județ care sunt plecați din țară și revin acasă în sezonul estival își vor putea reînnoi documentele fără a mai sta la cozi interminabile. Este valabil și în cazul celor care vor să plece în vacanță în străinătate, în special în state non-UE, unde nu pot circula doar în baza actului de identitate. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.