Un incendiu a mistuit peste 12 hectare de grâu și 20 de hectare de vegetație uscată și litieră

Pompierii bârlădeni s-au luptat, duminică după-amiază, timp de câteva ore pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată ce s-a extins și la un lan de grâu de pe raza localității Mireni, comuna Coroiești. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, au ars circa 12 hectare cultivate cu grâu și circa 20 de hectare de vegetație uscată și litieră, incendiul neafectând decât într-o mică măsură trunchiurile și coronamentul arborilor.

Detașamentul de Pompieri Bârlad intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru limitarea, lichidarea și înlăturarea efectelor unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și litiera pădurii din extravilanul localității Mireni, comuna Coroiești, precum și la un lan de grâu din perimetrul aceleiași localități. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent într-un lan de grâu, precum și la vegetația uscată și litiera pădurii, pe o adâncime de circa 150 metri. În sprijinul pompierilor au intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Coroiești, autoritățile locale și 22 de angajați ai Direcției Silvice Vaslui. În acest moment, incendiul este localizat, forțele de intervenție acționând pentru lichidarea ultimelor focare din interiorul pădurii. Au ars aproximativ 12 hectare cultivate cu grâu și circa 20 de hectare de vegetație uscată și litieră. Incendiul nu a afectat decât într-o mică măsură trunchiurile și coronamentul arborilor”, au precizat reprezentanții ISU Vaslui.

Aceștia au menționat că pompierii au reușit să salveze alte circa 40 de hectare cultivate cu grâu, dar și peste 50 de hectare de pădure.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *