Romii din județ, instruiți în privința proiectelor finanțate prin PNRR

Circa 200 de romi din județ, cei mai mulți din Bârlad, au luat parte la o manifestare dedicată lor, ce a avut drept scop instruirea acestora în privința realizării și depunerii de proiecte cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Evenimentul a avut loc la Bârlad.

În week-end, sala mare a Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad a găzduit o inedită activitate organizată de Asociaţia de Binefacere „Speranța Viitor” Bârlad. Este vorba despre evenimentul „Promovarea liniilor de finanțare din PNRR în rândul tinerilor de etnie româ”, ce a avut loc sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 11.00, la care au participat în jur de 200 de tineri romi din tot județul.

Principalele teme abordate au fost: • absorbția fondurilor europene pe linii de finanțare privind activitățile din domeniul agricol; • abandonul școlar; • condițiile de trai; • lipsa infrastructurii în satele mărginașe, lipsa condițiilor de trai normale (locuințe, acces la utilități, etc.); • formare profesională; • oportunități de dezvoltare și absorbție a fondurilor europene pe activități specifice etnicilor romi, corelată cu zona grafică a județului Vaslui; • absorbția de fonduri europene non-agricole; • implementarea metodologiei asupra sistemului integrat în accesarea fondurilor nerambursabile. Asociaţia de Binefacere «Speranța Viitor» își dorește ca, pe viitor, să organizeze astfel de acțiuni în toate localitățile din județul Vaslui unde există comunități mari de romi”, au precizat organizatorii.

La eveniment au participat, de asemenea, Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Dorin Apostu, subprefect al județului Vaslui, Iulian Paraschiv, secretar de stat și președintele Agenției Naționale a Romilor, Daniel Vasile, coordonator regional al Partidei Romilor, și Andra-Raluca Nechita, consilier al secretarului de stat Flavius Nedelcea din cadrul Ministerul Economiei. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.