Un hunedorean, câștigătorul trofeului „Salonului Internaţional de Caricatură” de la Vaslui

 

Prima din activitățile desfășurate în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tănase” Vaslui, respectiv expoziţia-concurs „Salonul Internaţional de Caricatură”, ce a fost vernisată duminică și în cadrul căreia au expus caricaturi 34 de graficieni din România și alte 14 țări, și-a desemnat câștigătorii. Marele trofeu a ajuns la hunedoreanul Liviu Stănilă, în timp ce premiul I a fost obținut de Gabriel Rusu (Târgu Mureș), premiul II de Constantin Pavel (Focșani) și premiul III de Nicolae Viziteu (Vaslui).

Cea de-a 27-a ediție a „Salonului Internațional de Caricatură” de la Vaslui, organizat de Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, a fost câștigată de Liviu Stănilă, din Fizeș, județul Hunedoara. Acesta a primit aprecierile juriului și Marele premiu, fiind caricaturistul care a zugrăvit cel mai bine tema din acest an, un fragment modificat dintr-un celebru cuplet al actorului de vodevil Constantin Tănase: „Ne-am trezit din pandemie / Și-am strigat cât am putut: / Și cu asta ce-am făcut?”.

Nu sunt neapărat un om al competiției. Am una singură, care să mă țină pe linia de plutire. Este aceea în care Liviu de azi să fie mai bun decât Liviu de ieri. Salonul de la Vaslui îmi demonstrează de trei ediții încoace că acest crescendo există. Acum patru ani am luat mențiune, acum doi ani am primit premiul III, iar acum s-a nimerit ca juriul să se împiedice la un moment dat și să îmi acorde Marele premiu. Mă aflu într-o companie selectă, plăcută și vă doresc ani mulți în continuare!”, a spus marele câștigător.

Organizatorii au mai oferit un premiu de onoare pentru întreaga creație artistică lui Mihai Ignat din Ploiești. Printre laureații ediției din acest an se mai numără Gabriel Rusu (Târgu Mureș), care a obținut premiul I, Constantin Pavel (Focșani) – premiul II și Nicolae Viziteu (Vaslui) – premiul III. De asemenea, Leonte Năstase (Constanța) a primit o mențiune onorifică, iar alte trei mențiuni au fost acordate unor artiști graficieni din Iran, Bulgaria și Siria.

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 11 septembrie, în Sala „Multimedia” din incinta Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, cu ocazia vernisării expoziţiei-concurs „Salonul Internaţional de Caricatură și Grafică satirică”. În total, au fost expuse lucrări realizate de 34 de graficieni și caricaturiști din România, Turcia, Bulgaria, Israel, Serbia, Brazilia, Muntenegru, Armenia, Maroc, Siria, Germania, Ucraina, Croația, Macedonia și Iran. „Salonul Internaţional de Caricatură” face parte din activitățile desfășurate în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tănase” Vaslui. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Sportivi din Vaslui, la Cupa Mondială de Taekwon-do din Slovenia

Peste doar câteva zile, opt luptători legitimați la Clubul Sportiv „Liga de Est” Vaslui vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.