Începe marea asfaltarea a satului Iana!

Crina BUTA

La Primaria comunei Iana  este în curs de licitație unul dintre marele proiecte Anghel Saligny, privindModernizarea drumurilor sătești din sat Iana, comuna Iana, judetul Vaslui”.  Lungimea  celor 23 de drumuri din proiect este de 5, 214 km. Proiectul  este finanțat de Guvernul României, valoarea totala fiind 13.383. 679  lei,  din care de la bugetul de stat este prevăzut 10.950.00 lei și diferența de la bugetul local al Primariei Iana  și de la Consiliul Județean Vaslui.

„Este un obiectiv pe care ni l-am dorit foarte mult, pentruera firesc sa modernizăm si drumurile din satul Iana. Cei 5 km pe care îi avem de construit vor incepe cam in maxim două luni, iar noi speram ca licitația fie rezolvată cu un pret mai mic decat cel prevăzut, iar astfel nu va mai fi nevoie de diferenta de pret de la bugetul local”, a declarat Ionut Totolici, primarul comunei Iana.


Primarul a înțeles importanța investițiilor pentru dezvoltarea comunității și a reușit  aducă schimbari semnificative în comună. Este un pas înainte pentru comunitate si un exemplu elocvent de cum o administrație serioasă poate îmbunătăți traiul oamenilor. Aceasta demonstrează capacitatea primarului Ionut Totolici, din PSD, de a atrage fonduri și de a gestiona proiectele complexe in beneficiul cetățenilorOdata cu începerea acestui proiect vor crește si prețurile la case, terenuri, deoarece oamul are asfalt la poarta. În acest moment, comuna Iana va căpăta un aspect pronunțat de urban si lucrările acestea de modernizare continua cu inca 9 kilometri de asfaltat, fiind ultima redutacucerita, comuna Iana urmand sa fie asfaltata pe toate strazile din toate satele.

Este o notă foarte bună pentru administrația si pentru echipa care muncește la aceste lucrari.Lucrarea va incepe în maxim doua luni din acest an,sunt rămași la licitatie doi constructori, unul dintre ei urmând a fi ales pentru executarea lucrarii in maxim două săptămâni. Proiectantul  general este SC July Expert Consulting SRL Barlad, iar dupa licitație autorizația de construcție va fi eliberata de Primăria comunei Iana”, a precizat primarul Ionut Totolici.

 

Citeste si

Mâine se oprește apa în Podeni și Munteni! Se realizează conexiuni la rețele de apă!

Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad , aduce la cunoștință bârlădenilor că în data de 12 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *