Fost fotbalist al Atletic Club Bârlad, convocat pentru meciurile România U15 – Muntenegru U15

Bârlădeanul Raul-Ionuț Alecsandroaie, un jucător de fotbal de doar 15 ani, are toate șansele să calce pe urmele unor mari fotbaliști români și nu numai și să joace pentru cluburi de renume din țară și chiar din străinătate.

Descoperit când abia avea cinci ani, de antrenorii Victor Cozma și Ionuț Melinte de la Atletic Club Bârlad, sportivul a fost legitimat la această echipă până în august 2021, când a fost transferat la FCSB. Este dovada că talentul și abilitățile sale i-au convins și pe oficialii clubului bucureștean că Raul Alecsandroaie promite pe teren și că merită investit în el.

De altfel, nu doar staff-ul FCSB a văzut că este un jucător de viitor ci și cel al României U15, condus de antrenorul Victor Ene, care l-a selecționat deja de două ori la stagiile de pregătire ale naționalei de juniori U15. Prima dată – în noiembrie 2022, când a jucat într-un meci amical al României U15 cu Bulgaria U15, iar a doua oară – în martie 2023.

De această dată, în cadrul cantonamentului programat pentru perioada 20-27 martie, selecționata U15 a României va disputa două meciuri amicale în compania reprezentativei similare din Muntenegru. Bârlădeanul, alături de alți 19 jucători din țară și străinătate, născuți în anul 2008, se vor reuni luni, 20 martie, la București. Cele două partide sunt programate pentru sâmbătă 25 martie, ora 11.00 (Stadionul Tunari) și luni, 27 martie, ora 11.00 (stadionul Centrului Național de Fotbal Buftea) și vor fi transmise live, pe https://www.frf.tv/.

Ceilalți 19 sportivi convocați la lot de selecționerul Victor Ene sunt legitimați la următoarele cluburi: FC Botoșani, Farul, Juventus (Italia), AC Milan (Italia), Universitatea Craiova, LPS Satu Mare, U Cluj, FCSB, HSC Hannover (Germania), Petrosport, FC Brașov și FC Bacău.

 

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *