Deputatul Popica îi răspunde primarului Boroș: „Nu e vorba de nepricepere, ci de ticăloșie!”

Deputatul PSD Eduard-Andrei Popica îi dă replica primarului Bârladului, Dumitru Boroș, care, printr-un comunicat de presă, îl acuză că a mințit la un post TV când a declarat că, între 2016-2022, primăria a dus numărul de funcționari de la 80 la 200, cu cheltuieli salariale pe măsură. Prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare, parlamentarul îi transmite edilului șef că cei trei consilieri ai săi „încearcă să inducă în eroare cetățenii municipiului prin tot felul de tertipuri de interpretare, susținând sus și tare că afirmațiile mele cu privire la cheltuielile salariale și numărul de angajați din Primărie sunt neadevărate sau mincinoase”.

Scandalul iscat, zilele trecute, legat de recomandarea primarului Bârladului către directorii de școli din oraș de a reduce consumul utilităților prin măsuri de genul mutării orelor în online ori a scurtării orelor continuă să aibă ecouri. După ce Eduard-Andrei Popica, deputat din partea PSD, a ieșit public să atragă atenția că recomandarea nu-și are rostul, în condițiile în care, în ultimii șase ani, actuala administrație a dus numărul funcționarilor din primărie de la 80 la 200, deci și cheltuielile de personal au explodat, instituția publică condusă de Boroș a emis un comunicat în care au fost prezentate niște cifre cu angajările din 2016-2022 pe care parlamentarul le consideră false. Mai mult, Popica îi răspunde edilului șef cu o nouă postare publică, în care prezintă date concrete din care reiese că lucrurile nu stau chiar așa cum au fost creionate în comunicatul primăriei.

Pinocchio de Bârlad! Se pare că povestea lui Pinocchio are continuitate, de această dată, la noi, în județul Vaslui, municipiul Bârlad. Să fim înțeleși de la bun început! Aici nu e vorba de nepricepere, ci de ticăloșie. Prin urmare, printr-un comunicat de presă scris, evident, de armata de consilieri plătiți din bani publici să acopere inepțiile conducerii Primăriei Bârlad, aceștia încearcă să inducă în eroare cetățenii municipiului prin tot felul de tertipuri de interpretare, susținând sus și tare că afirmațiile mele cu privire la cheltuielile salariale și numărul de angajați din Primărie sunt neadevărate sau mincinoase, așa cum și-au făcut introducerea prin comunicatul dat colegilor ziariști, cei de la Biroul de Presă. Astfel, domnul primar al municipiului Bârlad neagă vehement creșterea numărului de salariați și cuantumul salariilor acestora. Deci, domnule primar, dacă vreți să vorbim pe cifre exacte, haideți să o facem. Astfel, în 2016, ați preluat conducerea primăriei cu 80 de funcționari și, imediat, în următorul an, în 2017, ați angajat 14 funcționari, iar în prezent, în 2022, aveți, repet, doar în primărie, 109 angajați. Deci rezultă un plus de 29 de oameni”, este mesajul adresat de parlamentar edilului Bârladului.

Acesta continuă cu informații ceva mai detaliate: „Acum, haideți să vedem și ce aveți în plus la serviciile din subordinea primăriei: • la Sere-Spații Verzi – 10 oameni în 2016, iar acum sunt 30; • la Zoo, în 2016 erau 8 oameni, iar în 2022 sunt 19; • la ALA, în 2016 erau 4 oameni, acum sunt 8; • la DAS, în 2016 erau 8 oameni, acum sunt 18, plus 31 de cadre medicale; • la Bibliotecă sunt 10 angajați; • la Fond Locativ sunt 10; • la SVSU sunt 8 angajați, etc. Nu mai punem la calcul Poliția Locală, Cinematograful, SPA-ul, Centrul de Afaceri, etc. Dar revenind la subiectul inițial, să vedem și ce bani cheltuie Primăria Bârlad cu toți acești oameni. Astfel, lunar, suma brută cheltuită este de 1.708.949 lei, iar dacă înmulțim cu 12 luni, ne va ieși o sumă în jurul a 20.507.388 lei, față de 2 milioane lei cât reprezentau cheltuielile cu salarizarea în 2016. Numai în primărie, cei 109 angajați amintiți mai devreme sunt plătiți cu 880.012 lei / lună, față de 2016, când cheltuielile cu salariile, tot în aceeași primărie, erau de doar 225.494 lei. Deci de aproape 4 ori mai puțin, sau altfel spus 20% din ce plătiți acum. Deci, domnule primar, reamintindu-ne de unde a apărut această contradicție, iar acum că aveți date exacte despre banii cheltuiți lunar cu angajații din subordine, lăsați copiii municipiului Bârlad să învețe normal și nu mai dați tot felul de recomandări aberante! PS: Să nu ieșiți din nou să spuneți că mințim sau că nu știați aceste cifre, pentru că hârtia atașată o aveți pe birou!”.

Citeste si

140 de ani de la nașterea scriitorului Panait Istate și centenar „Kyra Kyralina”

Consiliul Județean Vaslui si Muzeul „Vasile Parvan” din Bârlad invită bârlădenii, vineri, 19 aprilie, începând cu ora 17.30, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *