3 decembrie, ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi („International Day of People with Disability”) are scopul de a promova şi implementa programele destinate îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru aceste categorii sociale defavorizate. Este o zi de conștientizare și un prilej bun pentru a aduce în atenția publicului conceptul de egalitate de șanse, toleranță și acceptare.

Marcarea International Day of People with Disability are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Asociatia Filiala Sfantul Stefan Barlad impreuna cu Liga Nationala A Organizatiilor Cu Personal Handicapat Din Cooperatia Mestesugareasca si Asociatia ,, Ridica-Te Si Umbla,, Barlad, organizeaza pe data de 4 decembrie, evenimentul ,, Exprima-Te Prin Fapte”.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Pensiunii Giani, unde  va asigura locatia incepand cu ora 11:00.
La acest eveniment vor fi prezente zeci persoane cu dizabilitati si membri din conducerea organizatiilor.
Se vor prezenta si proiecta informatii despre drepturile persoanelor cu dizabilitati si se vor discuta problemele intampinate de aceștea, urmand ca organizatiile sa se ocupe de rezolvarea acestora.
Acest eveniment va fi postat si pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/asociatiasfantulstefanbarlad)
,,Dorim să implicăm mult mai mult persoanele cu dizabilități în schimbarea mentalităților și atitudinilor. Suntem conștienți că este nevoie de mult mai multă sensibilizare la nivelul societății românești privind dificultățile permanente cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati. Ne dorim ca această zi, dedicată lor, să le ofere șansa de a conștientiza cât de utili pot fi prin tot ceea ce fac,,a declarat Dragomir Eugen Nicusor, Președintele Asociatiei Filiala Sfantul Stefan Barlad.

Citeste si

Trotuare și piste pentru biciclete, aproape finalizate la Bârlad!

Crina BUTA Cel mai ambițios proiect de modernizare a Municipiului Bârlad, care prevede și ample …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *