Unde a dispărut bătrânul fără adăpost din zona Gării din Bârlad?

Imaginile cu bătrânul de 75 de ani care își duce viața pe străzi, postate pe rețelele sociale zilele trecute, au stârnit un val de reacții. Oamenii și-au manifestat online compasiunea față de bărbatul în vârstă, lovit de necazuri, care pare să se fi resemnat, dar, din păcate, foarte puțini bârlădeni au încercat să facă ceva pentru el.

Deși stă de multă vreme pe străzi, pe treptele din fața unui magazin din zona Gării și doarme de multe ori în Gara Bârlad, se pare că nimeni nu i-a întins o mână de ajutor.

Alina Mădălina Jora, o tânără din Banca, a rămas impresionată după ce l-a văzut joi pe bătrân, cu un rucsac alături, tremurând în fața unui magazin din zona Gării, stând pe trepte, uitându-se în gol, fără să întindă mâna pentru a cerși.

Tânăra i-a oferit un ceai fierbinte, pe care l-a primit bucuros, și a încercat să afle mai multe despre acesta. A postat povestea bătrânului pe Facebook și pentru că a dorit foarte mult să îl ajute, a revenit a doua zi după-amiază în locul în care l-a întâlnit joi. A venit împreună cu Florin Condrea, un tânăr bârlădean care dorea să-l ia acasă pentru a-i oferi posibilitatea de a face o baie și pentru a-i spăla hainele.

Din păcate, bătrânul nu mai era nici pe treptele magazinului și nici în zona Gării. Vânzătoarele de la magazinele din zonă au declarat că bătrânul vine de vreo doi ani și stă acolo fără să cerșească, însă oamenii îi dau bani.

Nu are aspect de cerșetor și nici nu vorbește cu cerșetorii care-și fac veacul în zona Gării. Este un om singuratic, uitat de familie la bătrânețe. De multe ori, doarme în sala de așteptare din Gară, iar casierele au remarcat că este un om demn, tăcut, liniștit, care nu bea chiar dacă unii oameni ai străzii îi oferă alcool. Uneori pleacă cu trenul și întotdeauna își cumpără bilet.

Cine este bătrânul care își duce viața pe străzi?

Bărbatul în vârstă, care poate fi văzut în zona Gării din Bârlad, se numește Mateiciuc Grancea Constantin și are domiciliul legal în comuna Frumușița, județul Galați. Contactat de NewsVaslui.ro, a declarat că omul nu mai locuiește în fapt în comuna Frumușița de vreo zece ani. După ce soția sa a murit, bătrânul a vândut casa, a plecat din sat.

Edilul din Frumușița spune că bătrânul a avut mai multe internări la Spitalul Județean Galați și că ar suferi de anumite afecțiuni cronice. Primarul nu știe însă mai multe amănunte despre rudele acestuia. Bătrânul i-a povestit Alinei Jora că suferă de prostată și unicul său copil nu vrea să mai știe de el.

Tânăra, care a rămas impresionată de situația bătrânului abandonat, spune că și-ar dori să-l ajute să ajungă într-un azil de bătrâni, unde să-și petreacă restul vieții. Ea va încerca să-l mai caute în zilele următoare.

Vânzătoarele de la unul din magazinele în fața căruia bătrânul este văzut adeseori spun că, într-o seară, o persoană i-a luat banii pe care îi avea la el, fără ca acesta să se poată opune. Este posibil să fi fost un simplu furt, sau bătrânul să fie exploatat de rețelele de cerșetorie.

În rezolvarea cazului social al bătrânului ar trebui să se implice și autoritățile, respectiv Poliția și Direcția de Asistență Socială, pentru a veni în ajutorul acestuia și eventual a-i oferi îndrumările necesare. De fapt, Alina Jora a cerut sprijin Poliției pentru a-l găsi și a-l ajuta. (Mihaela NICULESCU)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Un comentariu

  1. A fost transportat la spital vineri dimineata fiindca cazuse in fata clinicii Recumed din gara..cautati acolo,la spital,nu cred ca ca de vineri sinpana acum a iesit din spital fiindca starea lui nu parea a fi prea buna..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.