Solomon, în război cu „cetățeanul turmentat”: „E dubios ca domnul Arcăleanu să facă promisiuni fără acoperire legală!”

Legându-se de faptul că un ziar local a modificat intenționat și a publicat un afiș electoral al candidatului Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui, președintele PSD Vaslui se declară indignat că Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Vaslui nu îl consideră promisiune de dare de mită. Mai ales că cetățenii sunt îndemnați să îl voteze pe respectivul candidat, pentru ca pensionarii cu venituri mici să primească 500 de lei de Paște și 500 de lei de Crăciun. Adică, spune Adrian Solomon,alăturând 500 lei de «Votați pe… Gigel!», reprezintă forma clară a promisiunii de dare de mită electorală”.

 

Crina BUTA

 

Lupta electorală din județul Vaslui a intrat în faza plângerilor la BEC Vaslui! Cum actualul primar al municipiului Vaslui, social-democratul Vasile Pavăl, a decis să nu mai candideze pentru scrutinul din 9 iunie și a lăsat cale liberă oricărui candidat care a vrut să-și încerce norocul, fotoliul de primar al municipiului reședință de județ pare la îndemâna oricui. Poate și din acest motiv, campania electorală se desfășoară nu doar pe stradă, în fața alegătorilor cu drept de vot, ci și în fața judecătorilor și procurorilor. Mai exact, a celor care fac parte din BEC Vaslui.

Cel mai recent și elocvent exemplu este prezentat de deputatul Adrian Solomon, președintele Organizației Județene a PSD Vaslui, care se războiește cu „cetățeanul turmentat”, adică Marius Arcăleanu, candidatul ADU pentru funcţia de primar al municipiului Vaslui. Pe baza unui afiș electoral apărut într-o publicație locală, dar modificat astfel încât să se înțeleagă că fiecare pensionar cu pensii sub 2.500 de lei va primi 500 de lei de Crăciun dacă Arcăleanu va fi votat primar, Solomon a făcut plângere la BEC Vaslui, considerând că se încalcă legea. Numai că răspunsul primit de la BEC Vaslui arată că totul e în regulă, nu că ar fi vorba despre promisiunea unei dări de mită. În plus, îi mai dă și niște lecții gratuite de legislație în domeniu lui Arcăleanu, întrucât, spune Solomon, „el face confuzie între protecție socială și pomană”.

Un candidat rătăcit printre procente de nivelul genunchiului broaștei se războiește cu morile de vânt și cu promisiunile utopice! De ce utopice? Pentru că: primo, nu va câștiga și, prin urmare, promisiunile chiar fără acoperire legală nu fac rău; secundo, dacă ar fi fost legale aceste tipuri de ajutoare, vor fi fost deja implementate de marile orașe cu bugete astronomice pe lângă cel al Vasluiului.

Problema nu e că propune, problema e că el crede că pensionarii sunt atât de neinstruiți încât să creadă lucrurile astea! Ca reprezentant al unui partid care infiera prin vocea doamnei Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, toate programele sociale ale doamnei Firea, pe când era primar general al Bucureștiului, e dubios ca domnul Arcăleanu să facă promisiuni fără acoperire legală.

El face confuzie între administrare și guvernare (îi recomand câteva lecturi obligatorii, pentru că e bine să citești înainte să te apuci de scris: legea privind responsabilitatea fiscal bugetară, legea privind venitul minim de incluziune-VMI, legile privind asistența socială din care izvorăsc obligații pentru primar și CL)!

El face confuzie între protecție socială și pomană! Dacă Guvernul a acordat, în contextul războiului din Ucraina și a exploziei prețurilor la energie, vouchere pentru persoanele vulnerabile, a putut să o facă prin fonduri ale UE!!! Dacă bugetul Vasluiului ar avea un excedent de 23 de milioane lei (230 miliarde de lei vechi), probabil că ar fi necesari organizării unor servicii sociale performante pentru îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu sau pentru subvenționarea serviciilor sociale externalizare către ONG-uri conform Legii 100/2024. Este șocant pentru mine ca un om sănătos la cap să poată emite atât de multe inepții în chestiunea gestionarii Direcției de Asistență Socială de la nivelul municipiului.

PS: Noi am contestat nu elucubrațiile sale închipuind un așa-zis program social!!! Noi am contestat modul ticălos prin care a decis Timofticiuc să-i facă propagandă electorală! Faptul că, alăturând 500 lei de «Votați pe… Gigel!», reprezintă forma clară a promisiunii de dare de mită electorală. Dacă BEC Vaslui a considerat că e normal, atunci putem să facem și noi afișe precum cel de mai jos!”, spune deputatul Adrian Solomon.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *