Rotary Club Bârlad a donat spitalului o instalație de produs oxigen medical!

Înființat în urmă cu 22 de ani, clubul bârlădean își continua seria de acțiuni de binefacere în dreptate către comunitatea locala. Astfel, astazi 10, aprilie a fost  predata Spitalului de Urgenta „”Elena Beldiman” o instalație pentru produs oxigen medical ce va putea alimenta simultan prizele a 63 de paturi. Acest generator, importat din UE, care produce oxigen cu o puritate de minimum 93% la o presiune de 7 atmosfere, va functiona într-un spatiu special destinat e sectia de Pneumologie  a spitalului.

 „Valoarea donatiei se apropie de 60 mii iar suma a fost colectata cu ajutorul unui Global Grant la care au fost implicați sponsori din Barlad, cluburi din Bucuresti, SUA, Marea Britanie, districte rotariene si organizatia Rotary International. Tuturor le multumim pe aceasta cale!”, a precizat  Adina Codreanu,                                              presedinte Rotary Club Barlad, în cadrul ceremoniei de azi, 10 aprilie, au fost  oferite diplome  fiecarui sponsor.

Clubul Rotary Barlad a prezentat la Spitalul bârlădean  înca un proiect finalizat, dedicat comunitatii.

<<Ideea de a achizitiona, monta si dona o statie de generare a oxigenului medical Spitalului Municipal de Urgenta Elena Beldiman s-a nascut din nevoia acuta a sectiei de pneumologie. Suferinta permanenta a pacientilor, exprimata prin propozitia nu avem suficient aer a demonstrat personalului  medical faptul ca dotarea existenta, respectiv concentratoare portabile de oxigen este subdimensionata raportat la necesarul sectiei. Ca atare, prin eforturile reunite ale ClubuluiRotary Barlad si ale conducerii Spitalului Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” s-a creat un proiect ambitios. Clubul nostru si-a asumat achizitía si montarea statiei de generare a oxigenului, iar spitalul a asigurat platforma si alimentarile necesare funcționarii stației, precum si transportul oxigenului pana la patul celor aflati în suferinta. Statia de generare are capacitatea de a acoperi simultan necesitatile a 63 de paturi si o valoare de aproximativ 60.000 USA. Deoarece suma a fost prea mare pentru posibilitati, am inițiat un Global Grant. Prin intermediul acestui mecanism am cerut sprijin tuturor partenerilor si prietenilor nostri in Rotary. Ca atare, pentru a realiza actiunea la care participati astazi au contribuit atat sponsori locali, cat si Cluburi Rotary din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Romania, impreuna cu Districtele care le guverneaza, precum si cu FundatiaRotary International. Multumim pe aceasta cale tuturorsponsorilor din judetul nostru, cei care ne sprijina in mod constant actiunile>> a precizat  Adina Codreanu , președinta 2023/2024 a Rotary Club Bârlad.                                                          

Iata care sunt  sponsorii din judetul Vaslui: CrismihSRL; Paloda SA; Conda-Tex SRL; Miocodis SRL; Spectral Mobila SA; Vanbet SRL; Elixir SRL; Compactus-Rom SRL; Energoconstruct SRL; International Tehno SRL; Rosavis Prod SRL; Model Consultancy SRL; Confectii Barlad SA; SupragrindDiamond SRL; Bunc Logistique SRL; Mercur SA; Tehnoconsult SRL; Principal Ioan Bebi SRL; SpinosMedia SRL.

De asemeni, Rotary Club Barlad si Spitalul de Urgenta“Elena Beldiman” din aceeasi localitate aduc mulțumiri colegilor din Rotary Club național si international: Steven Sikorski, cel care ii sprijina consistent si neconditionat de fiecare data; James Rowe, de asemenea din USA, ; Rotary Club Bucuresti Cismigiu; Rotary Club Marshall – USA; Rotary Club Marshall Sunrise – USA; Rotary Club Sioux Falls West – USA. In acest club rotaryenii  barladenu au un real si constant ajutor  in persoana lui Mark Siemonsma, caruia membri Rotary Club Barlad ii suntrecunoscatori; Rotary Club Sutton in Ashfield – UK; Fundatia Rotary International; Rotary District 5610 USA; Rotary District 2241 – Romania si RepublicaMoldova [i Rotary District 1220 – UK.

Citeste si

Grădinița nr. 9 Bârlad și-a „deschis porțile” pentru prichindeii de 1-2 ani

Pe 24 aprilie, Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 Bârlad, una dintre cele mai căutate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *