Primarii din județ, băgați în ședință la Consiliul Județean Vaslui

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui a organizat, ieri, o întâlnire cu primarii din județ, principalele teme de discuție fiind finanțările prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și Recensământul Populației și Locuințelor.

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședinții Ciprian Trifan și Dan Marian au participat, ieri, 23 iunie, la o întâlnire de lucru cu primarii din județ. Întrunirea a avut loc în sala de ședințe, iar temele avute în vedere au vizat Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și Recensământul Populației și Locuințelor 2021. Dumitru Buzatu le-a cerut primarilor să se implice mai mult în procesul de recenzare, fiindcă datele obținute la finalul recensământului vor putea sta la baza unor viitoare strategii de dezvoltare a județului Vaslui.

„Întâlnirea a fost organizată de Consiliul Județean Vaslui, discuțiile axându-se în principal pe componentele Programului Național de Investiții «Anghel Saligny», care se adresează atât comunităților rurale, cât și celor urbane. Programul Național «Anghel Saligny» a fost aprobat prin Ordonanță de Urgență în ședința de Guvern din 3 septembrie și județul Vaslui are alocată suma de aproape 1,7 miliarde de lei, bani care vor putea fi folosiți de administrațiile publice locale pentru realizarea de investiții în domenii esențiale, de la infrastructura rutieră și până la alimentarea cu apă, canalizare și sisteme de distribuție a gazelor naturale”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Din cei 1.678.060.233 lei, suma de 837.838.558 lei va fi direcționată către proiectele de infrastructură a drumurilor și podurilor, suma de 628.378.918 lei către investiții în modernizarea, reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, iar suma de 211.842.757 lei către realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.

În total, la nivelul județului, au fost depuse 216 proiecte pentru finanțare prin „Anghel Saligny”. Din total, 181 vizează alimentări cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, dar și investiții în infrastructura drumurilor și podurilor, iar 35 au în vedere modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale. Deja, două din cele 35 de proiecte pentru sistemul de gaze naturale au fost aprobate și vor primi finanțare. Este vorba despre „Înființare sistem de distribuție inteligent gaze naturale în comuna Grivița, județul Vaslui” (valoare 41.918.789,73 lei) și „Înființare sistem de distribuție inteligent a gazelor naturale în comunele Muntenii de Sus, Văleni și Solești” (valoare 100.302.873,82 lei cu TVA). (Adriana SUSNEA)

 

Citeste si

140 de ani de la nașterea scriitorului Panait Istate și centenar „Kyra Kyralina”

Consiliul Județean Vaslui si Muzeul „Vasile Parvan” din Bârlad invită bârlădenii, vineri, 19 aprilie, începând cu ora 17.30, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *