Noua Grădiniță nr. 5 Bârlad și-a deschis porțile

Începând de luni, 12 februarie 2024, prima grădiniță construită din temelii după 1990 în Bârlad își va deschide porțile pentru preșcolarii ce se vor bucura de cele mai moderne condiții de educație. Este vorba despre Grădinița nr. 5 „Clopoțel”, care a fost ținta unui proiect cu fonduri europene ce a vizat construirea și dorarea unui nou corp de clădire.

Deschiderea oficială a noului imobil a avut loc sâmbătă, 10 februarie, cu începere de la ora 10.00, în prezența autorităților județene și locale, dar și a părinților care își au înscriși copiii la această unitate de învățământ. Au răspuns invitației organizatorilor senatorul Iulian Bîca, suprefectul Dorin Apostu, Cristina Botan, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, primarul Dumitru Boroș, viceprimarul Ana-Maria Vintilă, consilieri locali, inspectori școlari, directori de unități de învățământ din municipiu și mulți alții. Ceremonialul religios de sfințire a edificiului a fost condus de preotul Andrei Mereuță, protopop de Bârlad, asistat de un sobor de preoți din localitate.

Astăzi, finalizăm ridicarea din temelii a unui imobil modern, în care va funcționa de acum înainte Grădinița nr. 5, aflată mult prea mult timp într-un spațiu prea mic pentru nevoile copiilor și ale personalului didactic. Investiția este în acest moment dată în folosință, cu toate dotările necesare și vreau să le mulțumesc public tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, începând cu echipa mea din primărie, colegilor din Consiliul Local Bârlad, autorităților județene, din Prefectură, Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar, cadrelor didactice, precum și părinților, pentru răbdare și înțelegere. Toți cei care ne-am implicat lăsăm generațiilor viitoare acest obiectiv! Sănătatea și educația au fost și sunt pentru mine o prioritate, de aceea putem spune că orașul mai punctează acum un obieciv realizat, după Creșa nr. 2, reabilitarea totală a grădinițelor nr. 2 și 8, a Secției de Pediatrie și construirea unui nou corp pentru Ambulatoriul de specialitate. Dar, avem speranțe că vom continua și vom începe ridicarea unei alte creșe, pe strada Căpitan Grigore Ignat. Este vestea bună pe care v-o dau astăzi, când ne încearcă pe toți aceeași bucurie, și anume a lucrului frumos lăsat în urmă. Mult succes tuturor și sperăm să reușim să mai punctăm astfel de momente, având în vedere nevoile existente!”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că proiectul „Construire și dotare corp nou pentru Grădinița cu program prelungit nr. 5 «Clopoțel»” este implementat cu finanțare europeană în valoare de 5,7 milioane lei (cu TVA), din care 4,2 milioane lei sunt nerambursabili iar diferența a fost asigurată de la bugetul local. Clădirea se desfășoară pe o suprafață de 1.200 mp și este compusă din două niveluri (parter și etaj), care găzduiesc șase săli de grupă, un spațiu primire copii, cabinet medical, izolator, sală mulțifuncțională, grupuri sanitare pentru fiecare sală de grupă și pentru personal, bucătărie, spații administrative, spălătorie și sală tehnică.

 

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *