Individ arestat pentru spargerea a șase mașini parcate în Bârlad

Un individ de 24 de ani, din Bârlad, își va petrece următoarele 30 de zile după gratii, după ce judecătorii au dispus arestarea sa pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată. Acesta este acuzat că, din 2020 și până acum, a spart șase mașini parcate din care a furat bunuri în valoare de peste 5.000 de lei.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, din Bârlad, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, în formă continuată, în perioada 2020 – ianuarie 2023, pe raza municipiului Bârlad. Este vorba despre Cristian-Ionuț Borcea, în vârstă de 24 de ani.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit faptul că persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi pătruns, fără drept, pe timpul nopții dar și ziua, în șase autoturisme neîncuiate și neasigurate, parcate în diverse zone din municipiul Bârlad, și ar fi sustras bunuri de valoare găsite în interior. Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 5.000 lei. La data de 13 martie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. În cursul zilei de 14 martie, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a emis mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Aceștia au adăugat că cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Așa cum se arată în hotărârea magistraților bârlădeni, individul a spart cele șase mașini astfel: în noaptea de 1/2 decembrie 2020, în noaptea de 20/21 august 2021, în noaptea de 29/30 septembrie 2021, în ziua de 3 decembrie 2022, în noaptea de 16/17 decembrie 2022 și în ziua de 17 ianuarie 2023.

 

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *