Gravidă în nouă luni din Vutcani, preluată de ambulanță după patru ore!

Din cauza sulurilor de zăpadă ce au blocat intrarea în localitatea Vutcani, o adolescentă de 18 ani, gravidă în nouă luni și care trebuia să fie transportată la spital pentru a naște în siguranță, a fost nevoită să aștepte timp de patru ore. Ambulanța trimisă la caz a reușit să ajungă la ea abia la ora 18.30, după ce a primit ajutor de la șenilata Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui B2 a fost blocată la intrarea în localitatea Vutcani, unde drumul este înzăpezit și blocat de o altă mașină. Trebuie să preia o gravidă în vârstă de 18 ani, cu sarcină la termen. Gravida este acum la Centrul de Permanență Vutcani. A fost trimisă de la ISU Vaslui o șenilată pentru a continua înaintarea. Drumul a fost deblocat întrun final, iar ambulanța a ajuns la Centrul de Permanență. Acum preiau gravida. Solicitarea de la Vutcani a fost la 14.30, iar gravida a preluată în ambulanță la ora 18.25. Au fost ajutați de cei de la Drumuri Naționale”, a transmis doctorul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui.

Detașamentul de Pompieri Vaslui intervine cu o autospecială de intervenție, o autospecială cu șenile (șenilată) și echipaje specializate în sprijinul echipajului unei ambulanțe tip B aparținând SAJ Vaslui, pentru transportul unei persoane gravide în luna a noua, de la dispensarul medical din localitatea Vutcani către autospeciala SAJ Vaslui și, mai apoi, către Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.Echipajele de intervenție au ajuns la fața locului, au ajutat femeia gravidă, iar acum însoțesc ambulanța SAJ către UPU Vaslui, întrucât pe șosea se formează suluri de zăpadă. Acțiunea este în desfășurare”, au anunțat și reprezentanții ISU Vaslui.

 

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *