Grădinița nr. 9 Bârlad și-a „deschis porțile” pentru prichindeii de 1-2 ani

Pe 24 aprilie, Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 Bârlad, una dintre cele mai căutate din oraș, a organizat Ziua Porților Deschise. Activitatea a vizat promovarea unității preșcolare în rândul tinerilor părinți care au acasă copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani și, din toamnă, trebuie să-i aducă în colectivitate.

Timp de două ore, părinții însoțiți de prichindei au fost invitați să viziteze sălile de clasă, pentru a vedea dotările de care dispune unitatea situată pe strada Vasile Pârvan nr. 17. Vizitatorii au fost îndrumați de educatoarele grădiniței, care i-au lăsat să se joace cu baloane colorate și le-au prezentat diverse jocuri educative și distractive.

 

Astfel, între orele 10.00-12.00, zecilor de părinți care au venit cu micuții la activitate li s-a adus la cunoștință oferta grădiniței pentru anul școlar 2023-2024, respectiv:

activități curriculare: jocuri şi activități alese de copii, activităţi pe domenii experenţiale – domeniul ştiinţe; domeniul limbă și comunicare;domeniul om și societate; domeniul estetic și creativ; domeniul psiho-motric; activități recreative și recuperatorii, activități opționale predate de cadrele didactice (pentru a cultiva talentele copiilor în condiţii de înaltă exigenţă psiho-pedagogică, Grădinița nr. 9 pune la dispoziţie o gamă variată de activităţi.

 


activități extracurriculare: • proiecte naţionale:UEFA PLAY MAKERS”, „Grădina de relaxare, linişte şi învăţare”, „Joc, respect şi bucurie!”, „Fiecare copil merită o poveste”; proiecte și parteneriate educaţionale: „Cultură şi diversitate în spaţiul european”, „Un loc sub soare pentru fiecare; proiecte de voluntariat în cadrul SNAC:Săptămâna legumelor și fructelor”, „Iepuraşul cu surprize”, „Dăruieşte şi eşti mai bogat cu un zâmbet”; concursuri naţionale şi internaţionale: Micii olimpici, Micul isteţ, vizite, excursii, etc.

„Grădiniţa îşi propune să ofere un proces funcţional cât mai performant, având în vedere provocările multiple actuale, dar și cele viitoare. Dar și dezvoltarea liberă, integrală, individualizată și armonioasă a copilului, creşterea calității actului educaţional prin perfecţionarea continuă a cadrelor didactice, socializarea copilului şi integrarea cu uşurinţă în activitatea școlară, desfăşurarea activităților într-un cadru destins, cooperant, cooperarea cu părinţii printr-un parteneriat bazat permanent pe flux, siguranţa copilului printr-unparteneriat real și eficient între grădiniţă – familiecomunitate”, a transmis conducerea grădiniței.


Unitatea preșcolară se bazează pe 50 de salariați: 25 de ca
dre didactice specializate, 17 îngrijitoare de copii, două asistente medicale, trei bucătărese, un director, un administrator și un contabil.

Părinții care au fost impresionați de cele văzute și de detaliile aflate de la educatoarele prezente la Ziua Porților Deschise sunt așteptați să își înscrie micuții la această unitate în intervalul 27 mai – 14 iunie.

Citeste si

Trotuare și piste pentru biciclete, aproape finalizate la Bârlad!

Crina BUTA Cel mai ambițios proiect de modernizare a Municipiului Bârlad, care prevede și ample …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *