Gimnastele din Bârlad, 11 medalii la Cupa „Nadia Comăneci”

Cele cinci gimnaste ale CSS Bârlad, prezente, zilele trecute, la Cupa „Nadia Comăneci” din Onești și-au îmbogățit palmaresul cu 11 medalii: două de aur, patru de argint și cinci de bronz. Totodată, Daniela Trică, ce va împlini 18 ani în această lună, a participat la competiție în calitate de arbitră invitată, acesta fiind primul concurs arbitrat de ea după ce și-a obținut brevetul de arbitră națională.

Antrenorii de gimnastică Ana Maria Iordache, Liviu Iordache și Alexandru Crupenschi din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad au, din nou, motive să fie mândri de sportivele pe care le pregătesc. De această dată, este vorba despre cele cinci fetițe în vârstă de 9 ani, care au obținut rezultate excelente la cea de-a VIII-a ediție a Cupei „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, desfășurată pe 10 iunie, la Onești. Concret, gimnastele incluse în categoria Junioare III, Nivel 7 (9 ani), au revenit acasă cu 11 medalii, dintre care două de aur, patru de argint și cinci de bronz.

Astfel, în concursul de individual compus, Miriam Giușcă a obținut argint, Ecaterina Căldăraru – bronz, iar Giulia Cișmaru și Maria Costan s-au clasat pe locul IV, respectiv V. În finalele pe aparate, Miriam Giușcă a obținut medalia de aur la paralele și câte o medalie de argint la sărituri și sol, în timp ce, la bârnă, a terminat pe locul VI. Și Ecaterina Căldăraru a urcat pe podium de trei ori: la bârnă, unde a obținut aur, și la sol și paralele, unde a obținut medalii de bronz. Iar la sărituri a fost la milimetru de podium, clasându-se pe locul IV.

De asemenea, Giulia Cișmaru a cucerit medalia de bronz la bârnâ, în timp ce la paralele și la sol a terminat pe locul IV, iar la sărituri pe locul V. o evoluție foarte bună a avut și Maria Costan, care a obținut medalie de argint la bârnă, iar la sărituri și paralele s-a clasat pe locurile IV, respectiv V. Nu în ultimul rând, o altă medalie de bronz a fost cucerită de Alexandra Balan în finala de la sărituri, în timp ce la bârnă a terminat concursul pe IV, iar la sol pe V.

„Ediția din acest an a Cupei «Nadia Comăneci» a fost o competiție reușită pentru noi, rezultatele obținute fiind pe măsura muncii depuse! Le felicit pe toate sportivele care ne-au reprezentat și le doresc să «zboare» cât mai sus! Le mulțumim și îi felicităm pe organizatori pentru tot efortul depus, iar părinților le mulțumim pentru susținere!”, ne-a declarat antrenoarea Ana Maria Iordache.

Trebuie menționat că Daniela Trică, ce va împlini 18 ani pe 21 iunie, a participat la competiție în calitate de arbitră invitată de către CSM Onești. Retrasă din gimnastica artistică de performanță acum câteva luni, bârlădeanca a obținut deja brevetul de arbitră națională în urma unui curs susținut de președinta Comitetului Tehnic Feminin din cadrul European Gymnastics, finalizat cu un examen teoretic și practic.

În ceea ce privește Cupa „Nadia Comăneci”, competiția s-a adresat fetițelor incluse în următoarele categorii: Junioare III, Nivel 7 (9 ani), Junioare III, Nivel 6 (10 ani), Junioare II, Nivel 5 (11 ani) și Junioare II, Nivel 4 (12 ani). Concursul s-a desfășurat în Sala „Nadia Comăneci” a CSM Onești și a reunit circa 80 de sportive de la cluburi precum LPS Cetate Deva, CSS Focșani, CSA Steaua, CS Petrolul Ploiești, CS Dinamo, SCM Bacău și CSM Onești. (Adriana SUSNEA)

 

Citeste si

Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.