De azi, elevii și preșcolarii din Iana vor avea pachetul alimentar zilnic!

de Crina BUTA

EXCELENT! În cadrul programului național Masa sănătoasă din 2024 a fost semnat contractul cu o firma din Focșani,  pentru furnizare a pachetului alimentar pentru 521 elevi si preșcolari pentru școlile si grădinițele din comuna Iana. Valoarea contractului  este de 711.532 lei, iar de azi , 8 aprilie, începe livrarea produselor. Pentru cei 521 de elevi, aceastaMasa Sănătoasă este cea mai bine venita,deoarece pana acum mulți copii erau la școala mai mult flămânzi!

In conformitate cu art. 2, alin. (1) din H.G. nr. 24/2024 privind instituirea Programului national Masa sanatoasa, s-a acordat prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii si elevii din 1000 de unitati de învățământ preuniversitar de stat. În Judetul Vaslui, a fost selectată si comuna Iana pentru a beneficia de program si scolile toate plus grădinițele care sunt frecventate de 521 de elevi si prescolari. Pentru ei, suportul alimentar se va acorda sub forma de pachet alimentar. Pretul pentru un pachet alimentar este de maxim 15 lei inclusiv TVA, iar firma care a castigat licitatia și de mâine va da zilnic copiilor la scoli si gradinite ”Masa sanatoasa este din Focsani.

Ce vor manca elevii și preșcolari din Iana

Contractulde achiziție publica îl constituie pregatirea, prepararea si livrarea zilnica a hranei pentru elevii din Iana. Pentru cei 521 de copii din școli și grădinițe, suportul alimentar consta într-un pachet alimentar, având în vedere faptul ca nu există cantină sau spatiu amenajabil in scopul servirii mesei, compus dupa urmatoarele variante orientative de meniu:

1. Sandvici cu unt, sunca, cascaval si legume (rosii, castravete, salata, etc.)

2. Sandvici cu piept de pui la gratar sau pulpa de pui dezosata la gratar cu legume crude (gogosar, varza, morcov). Autoritatea contractanta propune urmatoarele variante de meniu tip sandvci, in completarea celor mai susmentionate:

1. Sandvici cu snitel de pui/porc: bagheta/chifla, snitel, cascaval, salata, rosii.

2. Sandvici cu salam uscat: bagheta/chifla, salam uscat, cascaval, salata, ardei.

3. Sandvici cu sunca de porc/pui: bagheta/chifla, sunca de porc/pui, cascaval, salata, ardei/rosii.

Pachetul alimentar trebuie sa conțină si un fruct întreg la alegere: mar, para, banana, mandarina/clementina, portocala etc. (care va fi diversificat). Variantele de meniu enumerate mai sus pot fi adaptate de achizitor in functie de modificarile legislative ce pot interveni pe durata derularii contractului de furnizare.

Deoarece nu avem unde să facem mancare gătită pentru copii, am aprobat sa le dam sandviciuri la toate școlile si grădinițele. Este o firma de la Focsani care a castigat licitatia si la Zorleni și la Bacani  și la Iana. Sa stiti ca nu vor vira aceleasi sandvisuri zilnic,ci vor avea zilnic alte produse, sunt cuprinse in legislatia prevazuta. Zilnic alt sandvis, nu acelasi de ieri, cum  ar veni! Sunt foarte multumit ca am intrat in acest program, deoarece ii scutesc pe parinti de cheltuieli in plus, ii motiveaza sa trimita copiii la scoala, deoarece ei nu au bani multi, abia reusesc sa aiba de mancare acasa! Este un plus pentru comunitatea noastra! Ei nu-și permiteau sa dea zilnic copiilor cate 10 lei, iar acum  acest program de maine (8 aprilie – n.r.) asigura, copiilor  mancare zilnic  la scoala de maxim 15 lei, a spus primarul comunei Iana, Ionel Totolici.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *