Cel mai mare proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă din județ, în linie dreaptă

În câțiva ani, mai mult de jumătate din locuitorii județului Vaslui vor fi beneficiarii unei investiții așteptate de ani de zile, prin care vor fi racordați la rețeaua publică de apă și canalizare. Proiectul va fi implementat în 159 de localități din 47 de UAT-uri, în total urmând să beneficieze de utilități peste 228.000 de locuitori.

Ieri, 22 septembrie, membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Apă și Canalizare din județul Vaslui au aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Vaslui, perioada 2014-2020”, ce urmează a fi implementat în perioada următoare.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Vaslui, investiția va fi implementată în 47 de unități administrativ-teritoriale (UAT-uri), unde peste 228.000 de locuitori din 159 de localități vor beneficia de sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

„Investițiile vor fi realizate în două etape, din care prima este finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și Programul Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD) 2021-2027, în timp ce etapa a doua va fi finanțată prin PODD 2021-2027. Valoarea totală a investiției aferente județului Vaslui este în sumă de 57.568.710 euro pentru etapa I și în sumă de 20.142.629 euro pentru etapa a doua, din care Consiliul Județean Vaslui va contribui cu suma de 1.082.292 euro, prețuri curente fără TVA, pentru etapa I, și cu suma de 378.681 euro, prețuri curente fără TVA, pentru etapa a II-a, reprezentând 2% din cuantumul acestora”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe lângă conectarea la sistemele de alimentare cu apă și canalizare, proiectul mai prevede și construirea și extinderea a opt stații de epurare. Din acestea, două vor fi construite de la zero, alte trei vor fi extinse, iar trei stații de epurare au nevoie doar de lucrări de reabilitare. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Sportivi din Vaslui, la Cupa Mondială de Taekwon-do din Slovenia

Peste doar câteva zile, opt luptători legitimați la Clubul Sportiv „Liga de Est” Vaslui vor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.