Care este starea de sănătate a campionului Titi Aur, internat cu COVID la spitalul din Bârlad

Bârlădeanul Titi Aur, cel mai titrat campion la raliuri din România, se află în continuare pe patul de spital, după ce a fost testat pozitiv la COVID. Acesta nu mai are febră, iar starea sa de sănătate este stabilă.

Titi Aur s-a simțit rău duminica trecută, avea frisoane, stare de oboseală, o tuse ușoară, așa că s-a hotărât să se testeze. Rezultatul a fost pozitiv și pentru că forma de infecție era moderată, a fost internat. A trecut prin momente grele, dar felul în care a fost tratat de către personalul medical i-a dat speranțe.

După câteva zile de tratament, de pe patul de spital, Titi Aur a simțit nevoia sa posteze câteva rânduri despre lupta medicilor de la Spitalul „Elena Beldiman” cu nemilosul virus și despre devotamentul acestora.

Campionul mărturisește în postare că oricât de puternic ai fi sau te crezi, atunci când afli că ești infectat cu SARS- CoV-2, „încep să se schimbe un pic valorile în capul tău”.

Ieri, pe pagina sa de Facebook, a ținut să scrie câteva cuvinte de mulțumire pentru medicii salvatori, pe care noi toți ar trebui să le privim ca pe o lecție a recunoștinței.

ÎNGERII DE LA BÂRLAD
Cunosc spitalul din Bârlad din copilărie, am intrat de multe zeci de ori, având persoane dragi inernate. În ultimul an, Spitalul „Elena Beldiman” a fost desemnat Spital Covid.
Ce a însemnat asta?
În prima fază….. Panică. Pe urmă, întrebarea: și ce trebuie să facem acum? Și imediat a venit raspunsul: Tot personalul indiferent de specialitate: lnterne, chrurgie, ortopedie, cardiolegie, se va ocupa doar de pacienti covid. S-au creat circuite speciale, s-au adus containere si imediat a inceput treaba. Au fost multe comentarii pentru ca Barladul a ramas fara principalul spital si pacientii noncovid trebuie dusi la Vaslui, dar lucrurile si-au urmat cursul.
Duminica 28 martie eram acasa la Barlad si avand cateva reactii ciudate: senzatie de oboseala, friguri si o usoara tuse, am venit si am facut un test. Rezultatul: Evident pozitiv.
Oricat de puternic esti sau crezi ca esti, cand se confirma ca esti infectat cu acest nenorocit de virus, incep sa se schimbe un pic valorile in cap. Nu-ti mai doresti milionul de euro ci ai vrea sanatate, incepi sa accepti ca firmele pot functiona si doar cu colegii tai, te gandesti daca ai stat suficient cu familia, etc
Dar inainte de a se instala panica, se implica ei,”INGERII DE LA BARLAD”
De ce le spun asa?
Nu doar pentru ca sunt toti la fel, albi din cap pana-n picioare: medici, asistenti, personalul de la curtenie, receptie, etc,dar sunt de o bunatate extraordinara si explica ficarui pacient ca nimic nu e obligatoriu, dar ca e mai bine asa sau asa, pentu aprox 85% recomandare este sa stea sub tratament acasa, dar pentru 15% trebuie internare.
Pentru mine verdictul a fost mai greu pentru ca sunt in cei 15% internati, dar in spital este foarte curat, renovat, nu mai are nicio legatura cu vechiul spital insa cel mai important este comportamentul personalului: EXCEPTIONAL!
Si, din nou, nu ma refer la partea profesionala, unde este evident ca fac lucruri minunate (au tratat zeci de mii de pacienti) ci ma refer la partea psihologica.
Inainte in spital era asa: doctorul spunea , asistenta scria, iar pacientul trebuia sa taca pentru ca stiau ei ce au de facut. Acum am gasit o cu totul alta politica.
Poate ca exagerez putin, dar as putea spune ca vii cu placere la spitalul covid din Barlad. Daca cuvantul placere este un pic fortat, din motiv covid, cu siguranta cuvantul INCREDERE este corect.
Felicit intraga echipa de la spitalul „Elena Beldiman” din Barlad si sunt sigur ca sistemul nostru de sanatate are o mare sansa cu astfel de oameni inimosi.
BRAVO! INGERII DE LA BARLAD.”

Cuvintele rămân. La fel ca și lecția recunoștinței. Respect, pentru acest om și deopotrivă pentru cei care știu să-și exprime mulțumirea. (M.N.)

Citeste si

În perioada Pascală 1-6 mai, asistența medicală va avea loc la Centrele de Permanență!

Conducerea DSP Vaslui, anunță că în perioada Sărbătorilor de Paște, locuitorii județului Vaslui pot beneficia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *