Vino si tu la “Marșul pentru Viață 2024” din Bârlad!

de CRINA Buta

Sâmbătă, 30 martie 2024, în cadrul si la finalul proiectului „Luna pentru viață 2024”, va avea loc a paisprezecea editie a Marșului pentru Viață, eveniment care se desfășoară în București si in sute de localități din Romania si Republica Moldova. Tema esteConstruim împreună pentru VIATA”.


La
Barlad, Marșul pentru Viață are locmbătă, 30 Martie, ora 14.00, pe Esplanada din spatele Bisericii Domneasca, unde va avea loc si un eveniment cultural. Parteneri sunt: Episcopia Husilor, Protopiatul Barlad, Primaria Barlad, Crucea Rosie RomanaFiliala Barlad, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Sunteti asteptatipe 30 martie, la orele 14.00, pe Esplanada din spatele Bisericii Domneasca din Barlad!

În Luna pentru Viata 2024 se organizeaza activitati de informare pro-viata la nivel national, tema evenimentului din acest an fiindConstruim împreuna pentru viață.

Construim impreuna o cultura a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrarii valorii infinite si a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existentei ei. Construim împreună o cultura a empatiei si decentei, în care femeile însărcinate sa poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere si fără teamă, starile si problemele cu care se confrunta. Construim împreună o cultura a contribuției pentru o lume mai sigura si mai demna. Construim comunități de sprijin. Un proverb spune ca este nevoie de un sat pentru a creste un copil. Noi credem cu tarie ca este nevoie de o comunitate responsabilă si empatică pentru a ocroti femeia însărcinată, ca sa poarte si sa nasca in cele mai bune condiții copilul cu care este însărcinată. Știm doar prin implicarea generala putem construi această cultura. Femeile au nevoie:

de familie si de prieteni care sa le fie alaturi; de bărbați care să înteleaga situatia femeilor însărcinate și a mamelor și sa le sprijine, astfel încât ele sa poată avea viața personala, profesionala, de familie si activitate sociala.

de cadre medicale competente, cu statut recunoscut în societate, recompensat material in mod adecvat si cu un orar de lucru civilizat.

de asistenti sociali, pregatiti profesional si respectați, care pot interveni in situatii dificile; de psihologi, terapeuti, preoti si de altii care pot oferi sprijin sufletesc si psihologic.

de institutii/organizatii de educatie formala si informala, care sa educe tinerii si comunitatea desprerelatii, respect, sprijin, valori.

de lideri si formatori de opinie care sa conducă dialogul cu toți membrii societății noastre, pentru o informare si educare permanenta.

de autoritati si actori politici care sa înțeleagă problematica sprijinului pentru viata si sa construiască o legislație corespunzătoare”, scriu in comunicatul emis organizatorii din acest an.

Marsul este dedicate morții unei mame de 25 de ani și copilului ei!

Tema ediției a “Marșului pentru viata” din acest an a fost inspirata de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mama de douazeci si cinci de ani, căreia nu i s-au acordat îngrijire medicale necesare în urma unui avort spontan. Alexandra Ivanova fost printre organizatorii Marsului pentru viata in localitatea ei, a sprijinit tinere in criza de sarcina de cand era in liceu si a fost o inima a faptelor bune in comunitatea ei. Aceasta editie ii este dedicata ei sicopilului nenascut pe care l-a pierdut.

<<Viziunea esteO lume în care fiecare femeie însărcinată si fiecare copil sunt bineveniți si sprijiniti”. Mesajul nostru se adreseaza întregii societăți , de aceea demersul nostru este apolitic, neconfesional si nu sustine nicio forma de ostracizare a femeilor. Suntem martorii lipsei de informare si educatie integrala a tinerilor. De aceea, ne concentram eforturile pentru educația generatiei tinere, pregatindu-i sa ia decizii informate. Credem cu tărie ca educatia si informarea corecta sunt cele mai puternice arme cu care putem lupta pentru construirea unei societati civilizate, care respecta drepturile omului. Stim ca numai prin conlucrare si colaborare putem avea impact solid in societate. Nu militam pentru interzicerea legala a avortului. In schimb, incurajam respectarea acestuidrept fundamental: aducerea pe lume a fiecarei ființe umane , a persoanei care se zamisleste intr-o alta persoana, oferind sprijin femeii insarcinate, potenţial aflata intr-o situaţie fragila si dificila. Respectul fata de viata, in orice stadiu, este esenta dezvoltării armonioase a societatii umane. Militam pentru crestereresponsabilitatii fata de viata prin sprijinul pentru mama si copil. Construim constientizarea existentei vietii copilului nenascut. Aducem impreuna stake-holderi care, prin viziune comuna si colaborare, construiesc un viitor mai bun pentru generatiile viitoare. In cadrul lunii pentru VIATA, in peste 1000 de localitati din tara au loc activitati PRO-VIATA:Evenimente artistice, Evenimente caritabile,Evenimente de informare si educare și Evenimente de socializare>>, au încheiat comunicatul trimis organizatorii Teodora Diana Paul, președintele Asociației “Studentii pentru Viata” și Alexandra Nadane, presedintele Asociatiei “Romania pentru Viata”.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *