VIDEO Grup infracțional organizat, destructurat de procurorii DIICOT în Bârlad

Nu mai puțin de opt persoane din Bârlad și Vaslui, cercetate de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc, au fost arestate în week-end în urma unei razii de amploare. La percheziții, anchetatorii au găsit și confiscat 97 grame de canabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 12.590 lei și alte bunuri cu valoare probatorie.

Vineri, 16.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea pentru 24 de ore a opt inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni, fără autorizație prealabilă, cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Activitățile judiciare au fost efectuate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vaslui.

Asta după ce, anterior, dar în aceeași zi, organele de cercetare penală au pus în executare 16 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile Bârlad și Vaslui, fiind identificate și ridicate 97 grame de canabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 12.590 lei și alte bunuri cu valoare probatorie.

„În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2020, inculpații au constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara şi vinde canabis și produse susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori din județul Vaslui. În cursul zilei de 17.09.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a dispus arestarea preventivă a celor opt inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, au precizat procurorii DIICOT.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, precum și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai subliniat anchetatorii.

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.