Turneul de minifotbal „Select”, încă o ediție de succes

După trei zile de meciuri disputate la ambele categorii – Open și Old Boys, cea de-a treia ediție a turneului de minifotbal „Select” a ajuns la final, duminică seară fiind desemnați câștigătorii. Tot atunci s-au aflat și căștigătorii tombolei care a pus la bătaie tricourile donate de fotbaliștii bârlădeni Dragoș Huiban (FCSB) și Andrei Ciobanu (FC Rapid București), pentru a-l ajuta pe Andrei Ștefan Bulgaru (19 ani), diagnosticat cu cancer limfatic.

Terenurile din incinta bazei sportive a Stadionului Municipal Bârlad au găzduit, în week-end (16-18 septembrie), a treia ediție a turneului de minifotbal „Select”, organizat de ACS Grup „Select” Bârlad. Competiția s-a desfășurat ca activitate în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, dar s-a dorit a fi nu numai un eveniment sportiv, ci și unul caritabil. Așa cum ne-au obișnuit deja băieții de la „Select” Bârlad.

Astfel, în ceea ce privește turneul, meciurile s-au jucat în sistem 6+1 jucători și au avut o durată de 30 de minute. La categoria Open (fără limită de vârstă), au participat 15 echipe din județ, respectiv Select Bârlad, FC Amicii, FC Brasiliero, FC Murgeni, Olimpia Roșiești, FC Fulgu, Real Sublimo, Dorna Young, Phoenix Vaslui, FC LPS, Viitoril Perieni, Pheonix 1999, Tinerii Bârlad, FC Florile Dalbe și Academica Bârlad. După partidele din faza grupelor, sferturi, semifinale și finale (mică și mare), competiția a fost adjudecată de Phoenix Vaslui. Podiumul a fost completat de echipele FC Murgeni (locul II) și ACS Select Bârlad (locul III). Jucătorul Rareș Haulică, de la Phoenix Vaslui, a fost desemnat portarul turneului, în timp ce jucătorul Ianis Patrichi, de la Select Bârlad, a fost desemnat golgheterul competiției.

La categoria Old Boys (peste 35 ani), au participat 14 echipe din județ, respectiv Phoenix Old, Aquavas Bârlad, Titanii de Bârlad, Fratelli 2, Victoria Muntenii de Jos, ANAF Vaslui, FC LUKS Huși, SAJ Vaslui, Fratelli 1, Real Vaslui 1, Dorna Old, Select Bârlad, FC Milan Bârlad și Real Vaslui 2. După cele trei zile de meciuri, turneul a fost câștigat de Real Vaslui 2. Pe podium au mai urcat echipele Victoria Muntenii de Jos (locul II și ACS Select Bârlad (locul III). Jucătorul Nicu Diaconu, de la Dorna Vaslui 2, a fost desemnat portarul turneului, în timp ce jucătorul Mircea Dicu, de la Victoria Muntenii de Jos, a fost desemnat golgheterul competiției.

În ceea ce privește componenta umanitară a evenimentului, organizatorii și-au propus să îl sprijine pe Andrei Ștefan Bulgaru (19 ani), absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad și actualmente student în Iași, ce a fost diagnosticat cu cancer limfatic. Mai exact, limfom non-hodking tumora Burkit, un cancer al sistemului imunitar extrem de agresiv. Pentru că singura șansă la viață îl reprezintă un tratament în Turcia, urmat de transplant, în valoare de 60.000 euro, bani de care familia lui Andrei nu dispun, fotbaliștii de la „Select” au vrut să ajute cu o strângere de fonduri prin intermediul unei tombole cu vânzare de bilete (fiecare a câte 10 lei), în urma căreia s-au strâns 2.400 de lei. Premiile tombolei au fost tricourile oficiale oferite de jucătorii bârlădeni Dragoș Ionuț Huiban (32 ani), legitimat la Metalglobus București și Andrei Virgil Ciobanu (24 ani), legitimat la FC Rapid București. Extragerea a avut loc tot duminică seară, cei doi câștigători fiind Nicu Proca (tricoul lui Huiban) și Darius Gheorghiu (tricoul lui Ciobanu). Biletele câștigătoare au fost extrase de un apropiat al tânărului bolnav de cancer, care a ținut să le mulțumească tuturor celor care au participat la tombolă.

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.