„Sălbaticii copii dingo”, la Muzeul Județean Vaslui

Eveniment cultural de elită. Sâmbătă, 27 martie, în Sala „Arta” a Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” din Vaslui, a fost lansată cartea „Sălbaticii copii dingo”, a scriitorului Vasile Ernu.

Scriitorul basarabean Vasile Ernu, aflat pentru prima dată în municipiul Vaslui, a venit în fața publicului cu un interesant roman, în personajele căruia s-au regăsit „copiii dingo” de la sfârșitul secolului XX.

Romanul „Sălbaticii copii dingo”, lansat sâmbătă la muzeul vasluian, reprezintă o frumoasă incursiune în lumea copilăriei anilor `80 din URSS, ai scriitorului Vasile Ernu, acea lume sălbatică, dramatică, complexă, în continuă mişcare şi schimbare. O lume a marilor iubiri, a marilor frământări, a marilor speranţe destăinuite de scriitorul basarabean născut la Odesa, în care, cu siguranţă, ne regăsim fiecare dintre noi. Un roman deopotrivă istoric, politic, biografic.

„Stăteam plictisiţi pe marginea istoriei. Nu ştiam că e o prăpastie. În spate era nebunul secol XX, în faţă necunoscutul secol XXI. Unul apunea, altul răsărea. Eram obosiţi de atâta luptă. Noi nu am luptat, dar purtam oboseala părinţilor în noi.”, spune scriitorul Vasile Ernu.

Cartea a fost prezentată de senatoarea Gabriela Crețu, o bună prietenă a autorului, și de Andrei Huiban, președintele Asociaţiei „Constantin Hamangiu” din Bârlad.

Evenimentul cultural din 27 martie, ziua în care în urmă cu 103 ani Basarabia se unea cu România, a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui și al Asociaţiei „Constantin Hamangiu” din Bârlad și moderat de senatoarea Gabriela Crețu.

Evenimentul s-a desfășurat cu prezența fizică a autorului, invitaților și publicului, respectându-se întocmai regulile de distanțare socială și purtarea măștii.

 

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *