Rezultate notabile ale elevilor vasluieni la Concursul național „Prosoft”

Nu mai puțin de cinci premii și o mențiune au cucerit elevii a trei licee din Vaslui și Bârlad la etapa națională a Concursului Pluridisciplinar „Prosoft@Nt”, găzduit săptămâna trecută, la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț. Competiția școlară s-a adresat elevilor din clasele IX-XII și s-a desfășurat pe patru probe: • programare; • matematică; •pagini web / soft educațional (tema „Noi orizonturi”); • interdisciplinară (matematică – informatică) pe echipe.

Elevii care au reprezentat județul Vaslui au obținut următoarele premii:

• proba de programare – Răzvan Gabriel Diaconu (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui) – premiul I și Andrei Puică (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui) – mențiune. Cei doi au fost îndrumați de profesorul Dan Pracsiu.

• proba de matematică – Petruț Gheorghieș (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui) – premiul II. Acesta a fost coordonat de proesorul Gheorghe Flueraș.

• proba de soft educațional / pagini web – Alexandru Morteanu (clasa a XI-a, Colegiul National „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad) – premiul III. A fost îndrumat de profesorul Vlad Giurcanu.

• proba interdisciplinară pe echipe – Petruț Gheorghieș (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, profesor Gheorghe Flueraș) – premiul I și Alexandru Morteanu (clasa a XI-a, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, profesor Vlad Giurcanu) – premiul III.

„Lotul participanților din județul Vaslui a fost alcătuit din cinci elevi din clasele IX-XII, respectiv doi elevi pentru proba de programare (un loc pentru clasele IX-X și un loc pentru clasele XI-XII), doi elevi pentru proba de matematică (un loc pentru clasele IX-X și un loc pentru clasele XI-XII) și un elev pentru proba de soft educațional / pagini web. Îi felicităm pe elevi și pe domnii profesori care au format echipe de succes!”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Concursul Pluridisciplinar „Prosoft@Nt” figurează în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de Ministerul Educației și s-a desfășurat în perioada 1 – 4 martie.

 

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *