Polițiștii de frontieră de la Vama Albița au confiscat tutun de narghilea în valoare de 120.000 euro

Pradă bogată descoperită și confiscată de poliţiştiide frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa! Împreună cu lucrătorii vamali, aceștia au găsit ascunse într-un microbuz 540 de pachete a câte un kilogram de tutun pentru narghilea, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. Șoferul microbuzului este cercetat penal pentru tentativă de contrabandă.

În ziua de 1 iulie, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie română, în vârstă de 39 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în patul microbuzului, cantitatea de 540 pachete tutun pentru narghilea, cântărind un kilogram fiecare.Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii produselor accizabile descoperite, în valoare totală de 120.000 de euro”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Aceștia spun că, în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de contrabandă, la finalizarea anchetei urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *