Peste 1.800 de dansatori au participat la Concursul național „Fantezii de vară”

Mai mult de 1.800 de copii din țară și din Republica Moldova au luat parte la a XIX-a ediție a Concursului național de dans și costume eco „Fantezii de vară”. Ca în fiecare an, participanții s-au întrecut pe diferite grupe de vârste și la numeroase stiluri de dans, iar la final cele mai bune formații au fost răsplătite cu premii.

 

În week-end, Teatrul „Victor Ion Popa” Bârlad a fost gazda celei de-a XIX-a ediții a Concursului național de dans și costume eco „Fantezii de vară”, organizat de instructorii de dans Monica Moraru și Mathias Alexandru Ichim din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad. Competiția a avut loc între 21-23 iunie, când mai mult de 1.800 de copii din toate județele României și din cinci raioane ale Republicii Moldova au urcat pe scenă, încercând să impresioneze juriul de specialitate.

Însă, înainte de concursul propriu-zis, dansatorii au făcut parada costumelor, realizate din materiale reciclabile și prietenoase cu mediul, plecând de la Clubul Copiilor pentru a fi admirați de localnici până la teatru, unde au fost așteptați de oficialități precum: subprefectul Dorin Apostu, primarul Dumitru Boroș ori Ciprian Trifan – vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

Ca și în 2023, înainte de concursul propriu-zis, o parte dintre formațiile participante au oferit publicului adunat pe platoul din Parcul Teatrului „Victor Ion Popa” o superbă reprezentație de dans. A fost doar o mostră a ceea ce a urmat în incinta teatrului, acolo unde concurenții și-au dat măsura talentului și a ambiției. În ceea ce privește concursul propriu-zis, rând pe rând, pe scenă au urcat 140 de formații înscrise la stiluri precum: vals lent, gimnastică acrobatică, dans sportiv, dans popular, dans de caracter, dans modern, dans contemporan, popular stilizat, clasic, etc. Toate trupele, începând de la grădiniță și terminând cu liceul, și-au demonstrat talentul și ambiția în fața juriului de specialitate, care le-au evaluat și le-au premiat pe cele mai bune de la fiecare categorie.

La final, toți participanții au fost de acord că a fost un spectacol de înaltă ținută, în care calitatea actului artistic, entuziasmul și bucuria cu care s-a dansat au fost puse în evidență de o organizare fără cusur, sub bagheta instructorilor de dans MonicaMoraru și Mathias Alexandru Ichim.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *