Ora Pământului la Bârlad! Se sting luminile timp de o oră!

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie Earth Hour. Editia a 18- a va avea loc sambata, 23 martie , la ora 20:30.

„Ora Pământului a început in 2007, când peste 2,2 milioane de oameni si 2000 de sedii de companii din Sydney – Australia au stins luminile pentru o ora, din nevoia de a atrage atentia, la nivel global, asupra problemei schimbarilor climatice. De atunci, oameni din peste 8.000 de orașe din mai mult de 195 de tari s-au alaturat acestei mișcări de mediu.

În România evenimentul a fost sărbătorit prima data în anul 2009, iar din 2013 si orașul Bârlad se alătură acestei manifestari, prin inițiativa echipei de la Observatorul Astronomic al Muzeului Vasile Parvan.

<<Cu acest prilej instituția noastră va organiza observații astronomice în strada. Primăria Municipiului Bârlad ne va susține în această activitate si va solicita oprirea iluminatului public în data de 23 martie 2024, intervalul orar 20.30 21.30. În timp ce publicul va privi prin telescop Luna si planeta Jupiter, elevii de la Colegiul National Gh. Rosca Codreanu, împreună cu o parte dintre membrii Astroclubului Perseus” vor desena constelații pe asfalt si vor marca stelele de pe cer cu candele sau lumânări .Trebuie să amintim ca observatiile astronomice sunt posibile doar dacă cerul va fi senin!”, a precizat  coordonatorul activității Dumitru Ciprian Vintdevara, muzeograf, șeful secției științele Universului si ale Vietii, din cadrul Muzeului„Vasile Parvan” din Barlad.

Citeste si

Mâine se oprește apa în Podeni și Munteni! Se realizează conexiuni la rețele de apă!

Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad , aduce la cunoștință bârlădenilor că în data de 12 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *