Omul de afaceri Constantin Duluțe a făcut o nouă donație pentru a sprijini gimnastele din Bârlad

Grație unei donații în valoare de 50.000 de lei făcută recent de omul de afaceri bârlădean Constantin Duluțe, recunoscut drept un adevărat filantrop, Sala de Gimnastică „Andreea Răducan” Bârlad a putut fi dotată cu noi aparate ce le vor fi de ajutor sportivelor ce se antrenează aici. În urmă cu circa doi ani, afaceristul a sprijinit gimnastele cu aceeași sumă, donată tot pentru dotări.

Conducerea Secției de Gimnastică din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a anunțat ieri, 8 septembrie, că s-au cumpărat și s-au montat deja câteva echipamente noi în Sala de Gimnastică „Andreea Răducan”. Achiziția a fost posibilă grație unei donații în valoare de 50.000 de lei făcute de Constantin Duluțe, omul de afaceri bârlădean ce își desfășoară activitatea în Brăila. Astfel, atât sportivele legitimate în prezent la CSS Bârlad și care se antrenează aici, cât și cele care doresc să se înscrie de acum încolo beneficiază de cele mai bune condiții pentru a face performanță. Tot ce le mai trebuie pentru a ajunge pe culmi este multă voință, răbdare, perseverență, efort susținut și încredere în forțele proprii și în antrenori.

Sala de Gimnastică «Andreea Răducan» își așteaptă mândră viitoarele gimnaste cu aparatură nouă! Astfel, sală a fost dotată cu o bârnă competițională «Spieth», o saltea mică gonflabilă pentru acrobatică și un cadru metodic pentru paralele. Investiția totală este de aproximativ 50.000 de lei, bani proveniți de la Asociația Județeană de Gimnastică Vaslui prin bunăvoința domnului Constantin Duluțe, căruia îi mulțumim din suflet pentru încrederea acordată!”, a precizat Ana Maria Iordache, șefa Secției de Gimnastică a CSS Bârlad.

Trebuie spus că o donație similară a făcut Secției de Gimnastică și în cursul anului 2020. Atunci, afaceristul bârlădean a dorit să sprijine instituțiile locale din oraș, astfel că a donat circa 200.000 de euro, ce reprezintă 2% din impozitul pe venitul obținut în 2018. Banii au fost împărțiți între Secția de Gimnastică din cadrul CSS Bârlad, Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad, Observatorul Astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, Secția de Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, Asociația Astronomică „Sirius” Bârlad, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad și Așezământul Social „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” din cadrul Parohiei „Sfântul Gheorghe” Bârlad, etc.. Banii au fost destinați a fi utilizați pentru dotarea cu diverse echipamente și aparatură necesară bunei funcționări.

Din total, Sălii de Gimnastică i-au revenit circa 50.000 de lei, cu acești bani refăcându-se de la zero groapa cu bureți în care aterizează fetițele când se antrenează, cea folosită până atunci fiind total depășită și un real pericol pentru sportive. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

O adolescentă de 16 ani din Vaslui a murit intoxicată cu monoxid de carbon

Tragedie în familia unei minore în vârstă de 16 ani, din Vaslui. În aceasta seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.