Mașinile școlilor de șoferi, interzise pe câteva străzi din Bârlad, între orele 7.00-9.00 și 15.00-17.00!

De luni până vineri, timp de patru ore împărțite în două intervale orare dimineața și după-amiaza, mașinile școlilor de șoferi nu au voie să tranziteze pe bulevardele Republicii, Epureanu și Primăveriiși pe străzile Dragoș Vodă și Vasile Pârvan.Interdicția este prevăzută într-o hotărâre a Consiliului Local Bârlad din anul 2021, iar nerespectarea ei este sancționată cu amendă cuprinsă între 5001.000 lei.

 

În contextul în care, în ultima perioadă, se circulă tot mai greu pe străzile din Bârlad, reprezentanții Poliției Locale Bârlad au transmis, prin intermediul unei postări pe pagina de socializare a instituției, că este în vigoare o hotărâre aprobată de consilierii locali menită să fluidizeze circulația și crească siguranța rutieră de pe cele mai aglomerate artere din oraș.

După cum spun oficialii instituției din subordinea primăriei, studiile de trafic realizate pentru Bârlad evidențiază faptul că aglomerările în trafic se produc în zilele lucrătoare, în intervalele orare 7.00-9.00 și 15.0017.00, și că cele mai afectate sunt bulevardele Republicii, Epureanu și Primăverii și străzile Dragoș Vodă și Vasile Pârvan.

Pentru descongestionarea traficului în zona centrală, Comisia de Siguranță a Circulației Rutiere și Pietonale din municipiul Bârlad, constituită în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 308 din 27.11.2020, a propus o serie de măsuri,printre care și restricționarea accesului pe străzile enumerate mai sus, în intervalele orare 7.009.00, respectiv 15.0017.00, în zilele lucrătoare, pentru autovehiculele aparținând școlilor de șoferi. Deși prevederile art. 6 din Hotărârea Consiliului Local nr. 614 din 17.12.2021 pentru aprobarea măsurilor privind fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere din municipiul Bârlad au fost prezentate reprezentanților școlilor de șoferi, s-a constatat nerespectarea acestora. În urma verificărilor efectuate de Poliția Locală Bârlad în perioada 26-27 iunie 2024, au fost observate numeroase autovehicule aparținând școlilor de șoferi, care circulau pe străzile și în intervalele de timp restricționate. Pentru a preveni evenimente rutiere și pentru fluidizarea traficului rutier, solicităm persoanelor care administrează școlile de șoferi și instructorilor auto să respecte prevederile actului normativ enunțat”, anunță reprezentanții Poliției Locale Bârlad.

Potrivit acestora, nerespectarea restricțiilor de circulație prevăzute la art. 6 din Hotărârea Consiliului Local nr. 614 din 17.12.2021 constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5001.000 lei, așa cum a fost stabilită prin Hotărârea Consiliului Local nr. 59 din 28.02.2023privind aprobarea modificării și completării anexei Hotărârea Consiliului Local nr. 614/2021.

Citeste si

Piloții ACS Club Off Road Bârlad, locul doi la Cupa „Curita Sticlărie” 2024

Rezultat extraordinar obținut, în acest week-end, de un echipaj din cadrul ACS Club Off Road …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *