‘LOTO PARASTAS”, a doua premieră din acest an la Teatrul bârlădean

Pe 23 Martie, bârlădenii care merg la spectacole de teatru sunt așteptați la a doua premieră din stagiunea anul “teatral2023-2024. Este premiera pieseiLoto Parastas”, scrisa de tanarul Laurentiu Lungu, regizor fiind Ștefan Alexiu si pusă în scena de artiștii Teatrului„Victor Ion PopaBarlad. Aceasta nouă premieră va avea loc de la ora 18.30 si este dedicata Zilei Mondială a Teatrului

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 18,30, actorii Teatrului “V.I.Popavă așteaptă la o premieră pe care o dedică zilei de 27 martie Ziua Mondiala a Teatrului. Titlul piesei – LOTO PARASTAS – este o ciudata alăturare între doua cuvinte a căror semantică nu se intersectează(in mod firesc) nicăieri, niciodata. Luate separat, ele reprezintă o plăcută incertitudineloto & speranță unui câștig (daca joci) și o sumbră certitudine parastas,plus că nimeni nu scapă. În ciuda acestei certitudini, ca nimeni nu scapa, oamenii se comporta de parca ar fi nemuritori si-ar mosteni pamantul.

În textul lui Laurențiu Lungu, cele doualumi paralele” se pot intersecta. Cum? Va demonstreaza distributia unei comedii de un umor tipic românesc! Nu uitati: ”Lumea-i cum estesi ca dansa suntem noi…” (Mihai Eminescu). Distributia este una deosebit de amatoare de umor:

George Sobolevschi Ion Morocan; Petronela Ene-Antoaneta Morocan; Alexandru Maxim-DoruMorocan; Sorin Ghiorghe-Mihai Petrache; TeonaPerjuAngela Petrache; Alexandru Savu-Preotul; Irina CoceaGina Petrache.  Consultant decor este Clara Pop, de costume se ocupa Iuliana Maftei iar regiaapartine cunoscutului regizor barladeano-bacauan, actorul Ștefan Alexiu, fiul regretatei actrite de exceptiea TeatruluiV.I.Popa” din Barlad, Lili-Popa Alexiu.

Informații despre bilete (preturi, locuri libere sau rezervări) puteti obtine de la Felicia Strat0728 842 240si la Ioana Negru0770 954 887.

Citeste si

Mâine se oprește apa în Podeni și Munteni! Se realizează conexiuni la rețele de apă!

Aquavas SA Vaslui – Sucursala Bârlad , aduce la cunoștință bârlădenilor că în data de 12 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *