Inaugurare de sediu cu surprize! Viceprimărița PNL Perieni va candida din partea PSD!

Dublu eveniment politic în cadrul Organizației Locale a PSD Perieni: inaugurarea noului sediu al formațiunii politice a coincis cu desemnarea candidatului ce va lupta pentru fotoliul de primar al comunei!

Astfel, în prezența deputatului Adrian Solomon, președintele interimar al Organizației Județene a PSD Vaslui, a senatorului Iulian-Mihail Bîca, a deputatului Eduard-Andrei Popica și a lui Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a fost anunțat faptul că actuala viceprimăriță a comunei, liberala Alina Chiper, va trece în barca social-democraților și va candida la fotoliul de primar al UAT-ului.

Oficializăm astăzi o opțiune pe care doamna Alina Chiper și-a manifestat-o încă din toamnă, însă din rațiuni ce țin de Codul Administrativ, am amânat prezentarea dumneaei, pentru a putea activa în continuare în Consiliul Local Perieni. Dar, pentru că se preconizează o comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, astăzi este momentul să demarăm precampania electorași nu mai putem să amânăm lansarea doamnei Chiper ca și candidat din partea PSD. Aștept de peste 20 de ani să văd drumul acesta de la troiță încolo asfaltat. S-a turnat asfalt și prin porumb de către primarii din județ, iar primarul din Perieni nu a reușit să facă un proiect care să aducă centrul orașului în civilizație. Sunt convins că doamna Chiper va fi primarul tânăr și cu nerv și de care are nevoie comunitatea, nu ca domnul primar care, din cele 4 miliarde de lei primiți în decembrie de la Guvern, a dat mai mult de jumătate pe trandafiri. Prioritățile comunei sunt apa, asfaltul și canalizarea, iar el ia flori și băncuțe. Sunt bune băncile, dar la urmă, când ai terminat toate celelalte proiecte prioritare. Doamna Chiper este tânără, cu putere de muncă, a fost viceprimar și a arătat că știe să se implice în comunitate. Cred că este cea mai bună opțiune și domnia sa și-a manifestat intenția de a veni alături de noi, așa că sper să facem o echipă câștigătoare la Perieni, a declarat Solomon la dublul eveniment de astăzi.

Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, s-a adresat celor din sala noului sediu PSD.

Stă în puterea fiecăruia dintre noi ne alegem un om, dacă ne dorim și iubim comunitatea din care faceți parte, să ne transformăm această comunitate așa cum vedem și la cele din jurul Bârladului. Știm ce este aici, dar trebuie să facem o schimbare. Domnul primar are o vârstă, noi avem altă vârstă, alte viziuni, dar haideți să încercăm să ne punem în practică viziunile noastre. Cu siguranță, vom găsi soluții să dezvoltăm comuna Perieni și să rezolvăm și datoriile, că de asta ne aflăm în fața dumneavoastră. Trebuie să avem încredere unii în alții, să lucrăm împreună și să combatem anumite lucruri”, a subliniat Trifan.

În continuare, a luat cuvântul cea care a fost desemnată noua candidată a social-democraților, care a dorit să le reamintească celor din audiență că, în actuala administrație, a fost vocea opoziției, ce a încercat să blocheze inițiativele ilegale ale primarului.

Le mulțumesc invitaților pentru prezență, că și-au rupt din puținul timp liber și au venit alături de noipentru a sărbători întregirea echipei noastre. Spun acest lucru pentru că nu simt că sunt nouă în echipă, întrucât am debutat în politică în PSD și am candidat la președinția Organizației de Femei a PSD în Perieni, însă nu a fost să fie. Am mers mai departe și iată-ne aici! Sper ca activitatea mea în PSD să fie una de succes. În Consiliul Local, împreună cu colegii noștri, am încercat să facem o opoziție constructivă, impunându-ne punctele noastre de vedere în fața nelegiuirilor care se fac în comună. Vedeți că nu ne putem compara cu nicio altă comună din jur, pentru că la noi nu se face chiar nimic, deoarece nu se vrea. De aceea, ne-am propus să câștigăm alegerile ca să putem merge mai departe, dar avem nevoie de dumneavoastră, cetățenii comunei, de sprijinul și de implicarea tuturor, ca să stârpim acest cuib. Ar trebui să mai plece acasă să-și vadă de treburile lor și să venim noi, o echipă de profesioniști, care să obțină rezultate și, peste patru ani, pună în balanță obiectivele realizate de noi față de cele realizate de comunele din împrejurimi”, a transmis Alina Chiper.

Dacă aceasta va ieși primar la alegerile din 2024, se va alătura celorlalte primărițe PSD de ispravă din județ, cum este cazul comunelor Zorleni, Epureni, Vutcani, Solești, unde comunitățile s-au dezvoltat mai ceva ca orașele.

 


Nerespectarea tuturor legilor în vigoare au făcut ca Perieni, o comună la câțiva kilometri de Bârlad, să fie una din cele mai consacrate comune din județ. Domnul primar, în loc să se ocupe de administrație și de dezvoltarea comunei, a avut grijă de interesele personale. Și vă dau un exemplu. A avut grijă ca, de la o datorie de 400.000 de lei a unei persoane care a lucrat în comună, să ajungă azi la 20 de miliarde, bani pe care nu are de unde să-i plătească. Persoana a dat primăria în judecată, iar acum primăria este executată silit. Urmează să se ia teren din patrimoniul comunei, utilaje din patrimoniul comunei. Am văzut hotărârile judecătorești, în care s-au calculat dobânzile și penalitățile. Einadmisibil să oblige o comună și o comunitate să plătească acești bani, a declarat deputatul Popica.


În continuare, a rostit câte
va cuvinte și senatorul Bîca, care a ținut să le transmită celor prezenți că, împreună cu toată echipa PSD, își dorește să schimbe prezentul și viitorul comunei Perieni, lucru care necesită oameni competenți, așa cum este Alina Chiper. Parlamentarul a asigurat-o pe aceasta de tot sprijinul său și al colegilor lui din organizația județeană.

Câteva cuvinte a spus și Daniel Bâgu, președintele Organizației Locale a PSD Perieni, care a repetat tot ceea ce au spus și antevorbitorii săi, și anume că este timpul de o schimbare în administrația comunei, astfel încât și Perieni să se dezvolte prin implementarea de proiecte benefice comunității.

Citeste si

Canotorul Constantin Filip, participant activ la Campania „Sânge de campion”

Dumeșteanul Constantin Filip, campion balcanic și vicecampion european la canotaj în 2023, categoria Juniori, se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *