Fără abandon școlar în 17 școli și licee din județ

Toate cele 17 unități școlare din județ declarate eligibile de oficialii Ministerului Educației în a doua etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) vor beneficia de finanțare. Este vorba despre 15 școli și licee din mediul rural și două din mediul urbance vor primi fonduri PNRR pentru activități dedicate reducerii abandonului școlar.

 

Săptămâna trecută, Ministerul Educației a dat publicității lista finală cu unitățile de învățământ beneficiare de granturi acordate prin Schema de Granturi PNRAS – Runda II Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 15 Educație, Investiția I4 Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar. La nivel național, au fost depuse 693 de cereri de finanțare, dintre care 653 au fost declarate eligibiledupă verificarea conformității administrative și eligibilității solicitanților și a cererilor de finanțare.

În final, după toate verificările necesare, toate au fost incluse pe lista beneficiarelor de fonduri PNRR pentru reducerea abandonului școlar. Dincele 653 de unități școlare câștigătoare la nivel național, 17 sunt școli și licee din județul Vaslui. Este vorba despre 15 unități școlare din mediul rural și două unități din mediul urban.

Vor beneficia de fonduri următoarele școli / proiecte din județ:

Școala Gimnazială „Victor Ion Popa”, sat Dodești Școala Gimnazială „Victor Ion Popa” Dodești;

Școala Gimnazială „Ion Artene”, sat Găgești /Prevenirea abandonului școlar în Școala Gimnazială Ion Artene” gești;

Școala Gimnazială nr. 1, sat Rădeni / Ajută-mă să promovez! Prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii la nivelul unității de învățământ Școala Gimnazială nr. 1, sat Rădeni;

Școala Gimnazială „Stroe Belloescu”, sat Grivița / Măsuri pentru reducerea abandonului școlar la Școala Gimnazială Stroe Belloescu” Grivița;

Școala Gimnazială „Constantin Motaș” Vaslui / O școală pentru viitor;

Școala Gimnazială nr. 1, sat Boțești / Școala opoartă deschisă spre viață. Spune NU abandonului școlar!;

Liceul „Ștefan cel Mare”, sat Codăești / Cred în viitorul meu!;

Școala Gimnazială „Virgil Caraivan”, sat Șuletea / Creșterea promovabilității la Evaluarea Națională a elevilor de la Școala Gimnazială Virgil Caraivan” Șuletea;

Școala Gimnazială nr. 1, sat Tătărăni / O șansă fiecărui copil de a reuși în viață;

Liceul Tehnologic „Dimitrie Cantemir”, sat Fălciu / Revenim cu drag la școală;

Școala Gimnazială nr. 1, sat Ivești / Prezent la școală;

Școala Gimnazială „Ion Creangă” Huși / Acțiuni în sprijinul elevilor;

Școala Gimnazială „Prof. Ioan Dănilă”, sat Ghermănești / Învățăm împreună! – Bucurie și cunoaștere prin cooperare;

Școala Gimnazială nr. 1, sat Băcani / Băcani, pași spre viitor;

Școala Gimnazială nr. 1, sat Pungești / Copiii noștri sunt viitorul;

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, sat Zăpodeni / Un viitor mai bun pentru elevi;

Liceul Tehnologic, sat Vladia / Zero abandon școlar în Vladia!.

PNRAS este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată” și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu o valoare de 265 de milioane de euro fără TVA.

În cadrul acestei etape a doua a PNRAS, unitățile de învățământ preuniversitar pot obține granturipentru: prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial; îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a; îmbunătățireatranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.

De menționat că, în prima etapă a PNRAS, la nivelul județului Vaslui, au fost depuse cereri de finanțare de către 87 de unități școlare, însă au fost declarate eligibile 57 dintre ele. În final, după evaluarea dosarelor depuse, au beneficiat de finanțare doar 49 dintre ele.

Citeste si

Votanții din județ, îndemnați de PSD Vaslui să pună ștampila pe lista de parlamentari a partidului

După eliminarea premierului PSD Marcel Ciolacudin cursa prezidențială, social-democrații vasluieni au susținut o conferință de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *