Elevă a Școlii „N. N. Tonitza” Bârlad, premiul I la „Pianiștii României”

O elevă de clasa a VII-a din cadrul Școlii Gimnaziale de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad a obținut premiul I la Concursul Național de Interpretare Pianistică „Pianiștii României”, secțiunea Profesional.

Recent, mai exact pe 28-29 mai, s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică „Pianiștii României”. În acest an, competiția a avut un caracter hibrid, adică concurenții au putut participa fizic ori online. Termenul limită pentru înscriere a fost data de 23 mai.

Cei care au optat pentru participarea fizică, au cântat în incinta Casei Artelor „Dinu Lipatti” din București, iar cei care, din diverse motive, nu au putut ajunge la București dar au dorit să ia parte au putut participa online. Aceștia au trebuit să trimită pe e-mail înregistrarea video cu repertoriul ales (una sau două piese interpretate la pian de participanți).

Concursul s-a adresat copiilor cu vârsta între 4-18 ani care studiază pianul la grădinițe, after-school, școli private, palate și cluburi ale copiilor sau în sistem privat (secțiunea Hobby), dar și în școlile și liceele de muzică (secțiunea Profesional).

După ce juriul de specialitate a audiat toate piesele primite (pe categorii de vârstă, clase, ani de studiu și nivel de performanță) și a deliberat, i-a înștiințat pe participanți (la momentul concursului – pentru participarea fizică, prin e-mail – pentru participarea online), despre premiile și distincțiile acordate. Tot în funcție de caz, diplomele și premiile / trofeele au fost trimise, ulterior, printr-o firmă de curierat rapid.

Ca și la alte concursuri de profil desfășurate în ultimele luni, Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad a fost reprezentată și la „Pianiștii României”. Astfel, în urma jurizării, Maria Petrea, care în această vară trece din clasa a VII-a în a VIII-a, a fost răsplătită cu premiul I (excelență). Aceasta este îndrumată de profesoara Anemona Niagu-Forțu. (Adriana SUSNEA)

Citeste si

Week-end antrenant pentru vasluieni: proiecție de film, festival de artă și flash-mob de dans popular

Pentru că tot suntem la începutul sezonului estival, pentru acest week-end, autoritățile vasluiene au pregătit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.